Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Een mooie vleesvervanger, heerlijk vol van smaak!
Bereid de kamado voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.
Maak de uienchutney door de uien in ringen te snijden.
Doe in de kleine koekenpan een beetje olijfolie en fruit de uienringen 2 minuten aan.
Doe een flinke scheut balsamico azijn en een eetlepel bruine suiker bij de uien.
Laat dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten inkoken tot een soort stroop.
Zet apart.
Maak vervolgens de rucola pesto.
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer deze.
Voeg genoeg olijfolie toe zodat het een mooie smeerbare pesto wordt.
Breng op smaak met peper en zout en zet weg.
Rooster de pijnboompitten in een steelpannetje tot deze bruin worden.
Wrijf de Portobello’s in met wat olijfolie en grill ze 6 minuten met de deksel gesloten.
Bouw vervolgens de BBQ om tot indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.
Leg de Portobello’s op de terug BBQ en beleg met de gorgonzola kaas.
Gaar voor 10 minuten met de deksel gesloten.
Als de portobello’s gaar zijn, haal je ze van de BBQ.
Doe de uienchutney op de Portobello samen met een dot rucola-pesto.
Bestrooi met wat blaadjes rucola en de pijnboompitten.
Snijd de portobello’s in vier gelijke delen en serveer direct.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Voor de balsamico uien
Voor de rucola pesto
Benodigd: