skip to Main Content

8 personen

1,5 uur

Niet pittig

Voorgerecht

Gevulde portobello’s

Een mooie vleesvervanger, heerlijk vol van smaak!

De balsamico uien

Bereid de kamado voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.

Maak de uienchutney door de uien in ringen te snijden.

Doe in de kleine koekenpan een beetje olijfolie en fruit de uienringen 2 minuten aan.

Doe een flinke scheut balsamico azijn en een eetlepel bruine suiker bij de uien.

Laat dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten inkoken tot een soort stroop.

Zet apart.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

De rucola pesto 

Maak vervolgens de rucola pesto.

Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer deze.

Voeg genoeg olijfolie toe zodat het een mooie smeerbare pesto wordt.

Breng op smaak met peper en zout en zet weg.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

De portobello’s

Rooster de pijnboompitten in een steelpannetje tot deze bruin worden.

Wrijf de Portobello’s in met wat olijfolie en grill ze 6 minuten met de deksel gesloten.

Bouw vervolgens de BBQ om tot indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.

Leg de Portobello’s op de terug  BBQ en beleg met de gorgonzola kaas.

Gaar voor 10 minuten met de deksel gesloten.

Als de portobello’s gaar zijn, haal je ze van de BBQ.

Doe de uienchutney op de Portobello samen met een dot rucola-pesto.

Bestrooi met wat blaadjes rucola en de pijnboompitten.

Snijd de portobello’s in vier gelijke delen en serveer direct.

Eet smakelijk!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 8 portobello’s
  • 200 gram blauwe kaas (gorgonzola)
  • Handje vol pijnboompitten (voor de garnering)
  • 50 gram rucola (voor de garnering)

Voor de balsamico uien

  • 4 uien
  • Flinke scheut balsamicoazijn
  • 1 eetlepel suiker

Voor de rucola pesto

  • 75 gram rucola
  • 1 teentje knoflook
  • Extra vierge olijfolie
  • 5 flinke eetlepels parmezaanse kaas
  • 2 grote takjes rozemarijn (de naaldjes)

Benodigd:

Zoeken