Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Verwarm de kamado en zorg voor een directe hitte van ongeveer 180 graden Celsius.
Maak ondertussen de boemboe door alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een keukenmachine tot een pasta te malen.
Snijd de kippendijen in grove stukken en breng ze op smaak met peper en zout. Verhit 4 eetlepels olie in de wok of Dutch oven op de kamado. Fruit de kruidenpasta samen met het gekneusde citroengras gedurende 3-5 minuten op middelhoog vuur. De kruidenpasta mag pruttelen.
Voeg nu de kip, palmsuiker en kokosmelk toe.
Laat de temperatuur van de barbecue zakken tot onder de 100 graden en bouw indien gewenst om naar indirecte warmte.
Laat de Ayam Besengeh zachtjes sudderen voor 30-60 minuten zonder deksel, totdat de kokosmelk is ingedikt.
Serveer met witte rijst. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor Ayam Besengeh:
Ingrediënten voor de boemboe (kruidenpasta) van Ayam Besengeh:
Tools: