skip to Main Content

4 personen

1,5 uur

Pittig

Hoofdgerecht

Ayam Besengeh – Indonesische gestoofde kokoskip

Ayam Besengeh is een heerlijk Indonesisch gerecht waarbij malse kip wordt gestoofd in een romige kokossaus. De karakteristieke smaak van dit gerecht komt voort uit de geurige kruiden, zoals citroengras en kurkuma. De perfecte balans tussen zoet en zuur zorgt voor een verrukkelijke smaakbeleving.

Serveer dit gerecht met witte rijst en geniet van de exotische smaken uit Indonesië.

Voorbereiding van Ayam Besengeh

Verwarm de kamado en zorg voor een directe hitte van ongeveer 180 graden Celsius.

Maak ondertussen de boemboe door alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een keukenmachine tot een pasta te malen.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van Ayam Besengeh

Snijd de kippendijen in grove stukken en breng ze op smaak met peper en zoutVerhit 4 eetlepels olie in de wok of Dutch oven op de kamado. Fruit de kruidenpasta samen met het gekneusde citroengras gedurende 3-5 minuten op middelhoog vuur. De kruidenpasta mag pruttelen.

Voeg nu de kip, palmsuiker en kokosmelk toe.

Laat de temperatuur van de barbecue zakken tot onder de 100 graden en bouw indien gewenst om naar indirecte warmte.

Laat de Ayam Besengeh zachtjes sudderen voor 30-60 minuten zonder deksel, totdat de kokosmelk is ingedikt.

Serveer met witte rijst. Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten voor Ayam Besengeh:

  • 500 gram kippendijen
  • 1 gekneusde citroengras stengel
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 2 theelepels palmsuiker
  • Peper en zout naar smaak

Ingrediënten voor de boemboe (kruidenpasta) van Ayam Besengeh:

  • 3 sjalotten
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 3 kemiri noten
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel galanga (laos)
  • 1 theelepel tamarinde
  • 4 eetlepels olie

Tools:

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
🍪
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!