Skip to content
🔥 Aanstaande zondag is onze winkel in Kaatsheuvel geopend van 10:00 tot 15:00 uur! 🔥

4-6 personen

20 minuten

Mild pittig

Hoofdgerecht

Gegrilde zeebaars in een marinade met pepers en citroengras

Dit BBQ recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Heerlijk visje

Vis van de barbecue is altijd super vind ik persoonlijk. Echter grillen we in Nederland vooral vlees. Wat zonde is, want vis is ook erg lekker. Daarom dit recept van een gegrilde zeebaars in een pittige marinade. De pittigheid proef je subtiel, dus wees maar niet bang dat je in vlammen staat na het proeven van dit gerecht.

In Engeland eten ze regelmatig fish and chips en daarom dacht ik: laten we eens een lekkere vis halen bij de visboer en deze combineren met zelfgemaakte friet. Zeebaars heeft niet een hele sterke vissmaak zoals andere soorten en valt zelfs bij mijn kinderen goed in de smaak. Gegrilde zeebaars is zo klaar op de barbecue, omdat we deze direct boven de kolen bereiden. Om te voorkomen dat de zeebaars gaat plakken aan het rooster leg ik de zeebaars op een aantal schijfjes citroen. De friet snijd ik natuurlijk zelf. De friet kun je voor het beste resultaat eerst bakken op een temperatuur van 120 graden in de frituurpan. Daarna laat je deze afkoelen. Eenmaal afgekoeld ga je nogmaals frituren op een hoge temperatuur van 180 graden. Op deze manier is de friet zacht van binnen en lekker knapperig van buiten.

Voor dit recept hoef je niet persé gegrilde zeebaars te gebruiken. Dit recept kun namelijk gebruiken voor allerlei soorten witte vis die je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan een dorade of een forel. Ze zijn allemaal lekker met deze marinade en zeker van de barbecue.

Ga voor een abonnement:

  • Nooit meer misgrijpen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Restaurant A+ kwaliteit 
  • Stel zelf een pakket samen

Dé Japanse BBQ specialist:

  • 20+ modellen 
  • Originele accessoires
  • Japanse smaakmakers
  • Verzending naar 25+ landen

Het (h)eerlijkste BBQ vlees?

  • Dat haal je bij The Fire Station! 
  • 20+ delen van het Limousin rund 
  • Worsten en varkensvlees van Home Made

Voorbereiding

Maak de zeebaarzen schoon door de ingewanden en de schubben te verwijderen. Dit kun je natuurlijk ook gewoon laten doen bij de visboer.

Spoel de binnenzijde van de vis schoon met koud water en dep de vis droog.

Pel de knoflook en snipper deze fijn.

Snijd de helft van het citroengras in ringen en snijd het overige deel door de lengte. Deze gaan we namelijk in de buik van de vis stoppen.

Snijd de rode peper in ringen.

Neem een grote schaal waar de zeebaars in past. Voeg in deze schaal een flinke scheut olijfolie toe samen met de knoflook, citroengras, rode peper en sesamolie.

Voeg als laatste ongeveer twee theelepels geraspte gember toe.

Snijd de vis aan beide zijden in op drie of vier plekken. Hierdoor kan de marinade ook in het vlees trekken van de vis.

Wrijf de binnenzijde van de vis in met de marinade en stop hierin het citroengras. Wrijf de rest over de huid van de vis.

Dek de schaal af met vershoudfolie en plaats de schaal een aantal uur in de koeling. Op deze manier kan de marinade in de vis trekken.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Bereiding gegrilde zeebaars

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de roosters. We gaan namelijk direct barbecueën.

Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden.

Leg de zeebaars boven het directe gedeelte voor ongeveer 5 minuten en draai deze hierna om voor nog eens vijf minuten. Om ervoor te zorgen dat de vis niet aan het rooster blijft plakken, kun je twee of drie schijfjes citroen leggen op het rooster. Op deze manier komt de vis niet in contact met het rooster. Sluit iedere keer de deksel van de barbecue.

De zeebaars is klaar als je met een vinger in het dikste gedeelte drukt en deze stevig aanvoelt.

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakte zeebaarzen
  • 4 citroengras
  • 2 theelepels gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 rode peper
  • olijfolie

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

[dynamic_startpakket_ofyr]

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering en zelf monteren

Kies je voor levering en zelf monteren dan leveren we binnen enkele werkdagen. Dat doen we altijd in overleg met jou. We staan nooit onaangekondigd aan de deur. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je binnen enkele dagen een mail van ons met een voorstel voor een leverdag. Op de dag van levering zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert alles zelf, met behulp van de handleiding. De meeste kamado’s zijn binnen 30 tot 45 minuten gemonteerd. 

Gemonteerd geleverd

Wil jij het jezelf makkelijk maken?

Kies voor “gemonteerd geleverd”. Je ontvangt je aankoop volledig gemonteerd bij je thuis. Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop. Kortom, geen stress en meteen genieten van je nieuwe kamado.

Let op: Gemonteerd leveren duurt langer dan reguliere levering. We werken met een montageplanning en de levertijd gaat in overleg per mail of telefonisch. Houd rekening met minimaal 5 tot 10 werkdagen levertijd.

Voor gemonteerd leveren betaal je € 75,00 in het geval van een kamado. Voor een complete buitenkeuken / kamado tafel is het tarief € 150,00. 

Voorwaarden 

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of extern aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Maak tijdens je aankoop een account aan en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Super makkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koop je dus altijd met korting! Het loont dus om een account aan te maken, want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Black Weeks
15% TOT 30% KORTING OP ALLES
Actie loopt t/m 3 december
Black Weeks
15% TOT 30% BLACK WEEKS KORTING OP ALLES
de actie loopt t/m 3 december
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast