skip to Main Content

4 personen

1 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Gevulde Ananas met Kip Teriyaki

Ananas met kip, dat is toch een geweldige combinatie? Dit gerecht is licht zout, zoet en zuur. Echt een top Aziatisch recept. Dit recept is echt een feestje op de kamado. Serveer lekker met witte of gebakken rijst. Je kan er ook nog een lekkere paksoi bij grillen bijvoorbeeld.

Voorbereiding van de gevulde ananas met kip teriyaki:

Snijd de kippendijen in reepjes.

Meng de honing, sojasaus en bruine suiker en voeg dit bij de kip. Laat de kip 1 uur marineren.

Laat het hooi ongeveer een half uurtje weken in een beetje water. Je kan ook bier of whiskey gebruiken.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de gevulde ananas met kip teriyaki:

Steek je kamado aan en zorg dat hij rond de 250 graden is. Verwarm direct je skillet mee.

Als de kamado en skillet heet zijn bak je de kip samen met de marinade in de hete skillet voor een aantal minuten totdat je kip bijna gaar is.

Haal de kip uit de pan, voeg de maizena toe aan de saus en laat hem langzaam indikken.

Haal de skillet van het vuur en bouw je kamado om tot indirect. Hij mag zakken naar een temperatuur van ongeveer 150 graden.

Snijd de ananas ondertussen door het midden en hol de de ananas uit. Zorg dat je nog wel 1 centimeter van de rand blijft. De kern van de ananas mag weg.

Vul de 2 helften met de kip, gesneden paprika en gesneden ananasblokjes.

Als je kamado op temperatuur is laat je het hooi uitlekken, deze leg je vervolgens op het rooster. Leg hierop de gevulde ananas en sluit de deksel voor 30 minuten.

Smeer de laatste 10 minuten de ananas in met de saus.

Als de ananas klaar is haal je deze van de kamado en serveer je deze met de sesamzaadjes.

Heerlijk met witte rijst! Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 ananas
  • 500 gram kippendijen
  • 2 eetlepels honing
  • 5 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel maizena
  • Sesamzaadjes
  • 1 rode paprika
  • Olijfolie
  • Hooi

Tools:

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken