skip to Main Content

Gietijzeren rooster, een musthave bij je kamado!

Een accessoire dat absoluut niet mag ontbreken is het gietijzeren rooster. Dit type rooster geeft niet alleen prachtige grillstrepen op je vlees of vis, zo’n grillmark geeft ook smaak aan je gerecht. Doordat gietijzer de warmte een stuk beter vasthoudt dan RVS wordt deze warmte veel constanter doorgegeven aan je gerecht. Hiermee ga je dus voor een perfect gegrild stuk vlees!


Voordelen van een gietijzeren rooster

Gietijzer is een combinatie van ruw ijzer en koolstof, mangaan en silicium. Dit wordt in vloeibare vorm in een zandmal gegoten waardoor je een gietijzeren BBQ rooster krijgt. Gietijzer is duidelijk te herkennen aan de ruwe structuur en het zware gewicht. Een gietijzeren rooster is beter bestand tegen hogere temperaturen dan een ‘normaal’ RVS rooster én houdt deze warmte beter vast. Dit maakt het gietijzeren rooster tot het perfecte accessoire voor het grillen en searen (dichtschroeien) van vlees. En natuurlijk wil het oog ook wat! Want zeg nou zelf, je kamado gerecht ziet er echt net iets beter, mooier en lekkerder uit met mooie grillstrepen! Draai bijvoorbeeld je vlees een kwartslag om een mooi ruitje te krijgen!

Soorten cast iron roosters

Welke kamado je ook hebt, ook jij wilt natuurlijk dikke steaks gaan grillen met behulp van een gietijzeren BBQ rooster. Daarom heb je bij Kamado Express de keuze uit ontzettend veel verschillende roosters. Voor vrijwel ieder merk kamado vind je bij ons een geschikt rooster. Deze zijn ook in verschillende formaten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een heel rooster, zodat je jouw hele kamado kan gebruiken om te grillen. Maar je kunt ook gaan voor een half rooster, hierdoor kun je de andere helft gebruiken om bijvoorbeeld een bakplaat (plancha) te gebruiken. Zo kun je gemakkelijk verschillende technieken tegelijkertijd toepassen. Weet je niet goed welk rooster het beste bij jou en jouw kamado past? Neem dan gerust contact met ons op via de chat, mail of telefoon. Je komt altijd in contact met een pitmaster die precies weet welk rooster jij het beste kan gaan gebruiken. Wil je liever de verschillende roosters in het echt bekijken? Kom dan eens langs in onze kamado shop The Fire Station in Kaatsheuvel!

Verzorg gietijzer goed en voorkom roestvorming.

Wanneer je gaat werken met een rooster van gietijzer is het belangrijk dat je deze goed behandelt na gebruik. Want je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van jouw gietijzeren accessoire. Daarvoor kun je het beste jouw rooster invetten met de juiste verzorgingswax. Wanneer er na gebruik wat aangekoekte resten aan het rooster zijn blijven zitten, kun je deze het beste verwijderen met een scrubmatje. Zo maak je gemakkelijk jouw gietijzeren accessoire schoon zonder deze te beschadigen! Lees hier onze blog over de verzorging van gietijzer.

Op zoek naar kamado recepten? Je vindt meer dan 100+ gerechten bij ons!

Wanneer je jouw gietijzeren rooster tot je beschikking hebt wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met de bereiding van de lekkerste gerechten. Kom je daarvoor nog wat inspiratie tekort? Neem dan eens een kijkje op onze receptenpagina! Hier vind je ontzettend veel verschillende recepten die je op de kamado kunt gaan bereiden. Bij een groot gedeelte van deze recepten kun je jouw nieuwe rooster perfect gebruiken. Dat wordt smullen!

Zoeken
Extra korting!
30% korting op MONOLITH 20% op Big Green Egg 18% op Bastard Black Packs