skip to Main Content
sloroller kamado joe

SloRoller Kamado Joe

Maak van je kamado een optimale rookoven met de SloRoller van Kamado Joe! De SloRoller is een uniek accessoire van Kamado Joe en verspreidt rook en hitte in circulerende golven. Daardoor gaart je eten bij gelijkmatige hitte & circuleert de rook om je gerecht heen. Met een heerlijke rooksmaak als resultaat! Dit accessoire is dus ideaal voor het lang garen en roken van gerechten! Ontdek hieronder snel meer over dit handige accessoire!

 

De voor- en nadelen van de SloRoller

Voordelen: 

  • Tot 20 keer betere rookcirculatie;
  • 80% minder hitteplekken door gelijkmatige hitteverdeling;
  • Maximale rookhoutsmaak;
  • Nauwkeurige temperatuurregeling mogelijk binnen de kamado;
  • Schone verbranding;
  • Betere luchtstroming.

Nadelen:

  • Niet geschikt voor temperaturen boven de 260 °C.

 

Wat is de SloRoller van Kamado Joe?

De SloRoller is een zandlopervormige BBQ-accesoire. De Sloroller van Kamado Joe voorkomt dat de stralingswarmte die van de kolen afkomt, het voedsel bovenop de grill raakt. Hiermee wordt voorkomen dat het vlees tijdens lange kooktijden uitdroogt. En dat proef je! Vlees blijft heerlijk sappig en krijgt een lekkere rooksmaak!
Kamado Joe Sloroller

Zo werkt de Kamado Joe SloRoller

Ben je benieuwd hoe de SloRoller werkt? Wij leggen het je graag uit! De SloRoller zorgt voor een drukverschil in de grill. Bovenin ontstaat lage druk en onderin ontstaat hoge druk. Dankzij dit drukverschil stroomt de lucht naar het lagedrukgebied rond de grillplaat. Door deze luchtstroom blijft de rook langer rond het voedsel hangen. De rookcirculatie wordt dus geoptimaliseerd, waardoor het eten een optimale rooksmaak krijgt. Lekker!

De luchtstroom zorgt ook voor 80% minder hitteplekken dan het gebruik van een kamado zonder SloRoller. Deze gelijkmatige temperatuurverdeling is uniek! 

 

Geschikt tot 260 °C

Het is hiervoor al kort benoemd. De Kamado Joe SloRoller kun je maar gebruiken tot een temperatuur van 260  °C. Maar waarom eigenlijk? Dit accessoire is gemaakt van teflon coated gegoten aluminium. Voordeel: Hierdoor valt het gewicht dus wel mee! Maar door deze materiaalkeuze kan de SloRoller van Kamado Joe niet gebruikt worden boven de 260 °C. Dit is in de meeste gevallen totaal geen probleem, aangezien de meeste mensen niet BBQ’en boven de 260  °C. Tip: Wil je toch op een hogere temperatuur roken? Maak dan gebruik van het divide en conquer systeem (dit wordt vaak standaard geleverd bij een Kamado Joe). 

 

SloRoller kopen?

Wil jij een optimale rooksmaak geven aan je BBQ-gerechten? Dan is de SloRoller écht wat voor jou! De Sloroller kun je los bestellen. Deze los te bestellen SloRoller past op de Kamado Joe Classic 1 en Classic 2. Dit unieke accessoire wordt in een aangepast formaat standaard geleverd bij de onderstaande modellen van Kamado Joe:

Sloroller kopen?

Zoeken