Skip to content
The Bastard MLS artikel header

The Bastard Multi Level System

Een kamado van het Nederlandse merk The Bastard heb je natuurlijk niet aangeschaft om speklappen te bakken. Je wil er mee uitpakken en hele mooie én lekkere gerechten mee maken. Gerechten die je niet zomaar op een simpele barbecue kan bereiden. Met een kamado kun je niet alleen grillen maar ook op roken, slow cooken, braden, pizza bakken, stomen en grillen. Maar hoe gaaf zou het zijn als je meerdere van die technieken tegelijkertijd kan uitvoeren? Dat kan nu met het The Bastard Multi Level System voor M, L en XL.

Met dit systeem kun je namelijk snel en eenvoudig verschillende opstellingen maken in jouw kamado. Vervolgens kun je dus gelijktijdig zowel direct als indirect bereiden op verschillende niveaus. Lees hieronder welke verschillende opstellingen je allemaal kan maken met dit Multi Level System en haal het optimale uit jouw The Bastard kamado!

Waar bestaat het Multi Level System uit?

In de basis bestaat het Multi Level System uit vier onderdelen:

 • 1 Plate Setter: Deze plaats je in de kamado. Dit is het roestvrijstalen basis frame waar het gehele systeem in hangt.
 • 2 Halve keramische platen: met deze platen kun je indirect gaan werken.
 • 2 Halve RVS Roosters: met deze twee halve roosters kun je grillen op verschillende niveaus.
 • 2 Divider Clips: hiermee bevestig je de roosters aan het frame.

Multilevel System The Bastard Large waterrmerk

Met deze onderdelen kun je eventueel al aan de slag, maar haal je nog niet alles uit de mogelijkheden van dit systeem. Daarvoor heb je nog een aantal accessoires nodig. Uiteraard zijn ook deze bij ons verkrijgbaar:

 • Cast Iron Grid: Het rooster waarop je de lekkerste stukken vlees, vis of groenten kan grillen. Met dit rooster krijg je mooie grillstrepen op het vlees.
 • Cast Iron Griddle: Deze grillplaat heeft een geribbelde en een vlakke kant. Hiermee breid je de mogelijkheden enorm uit.
 • Perforated Half Grid: Het perfecte accessoire voor de visliefhebber. Dit rooster houdt vis en zeevruchten heel mooi intact
 • Fish Wok: Dankzij de ovale vorm zeer geschikt voor het bakken van hele vissen, maar ook erg geschikt voor het grillen of roerbakken van groenten.
 • BBQ Handschoenen: Je wil uiteraard niet je vingers verbranden tijdens het werken met het Multi Level System. Een goed paar handschoenen is dan ook erg belangrijk!

Bastard Multi Level System

Verschillende opstellingen

Wanneer je gebruik maakt van het Multi Level System kun je met diverse opstellingen werken. Wij laten je graag een aantal van deze opstellingen zien en vertellen daarbij voor welke bereidingen deze opstelling geschikt is.

Indirecte opstelling

 • 2 halve Heat Deflectors onder
 • 2 halve RVS roosters boven

Bij deze opstelling bereid je jouw gerecht volledig indirect doordat je de Heat Deflectors onderin het systeem plaats. Deze opstelling is vooral geschikt voor Low ’n Slow bereidingen zoals Spareribs, Pulled pork en Shortribs.

Directe opstelling

 • 2 roosters boven of 2 roosters onder, geen stenen

Bij deze opstelling plaats je de roosters direct boven het vuur. Dit is echt het ouderwets grillen zoals je ook ziet bij een ‘normale’ barbecue. In deze opstelling bereid je bijvoorbeeld worstjes of schouderkarbonade. Wil je mooie grill marks op je karbonade? Gebruik dan de Cast Iron Grid als rooster!

Grill opstelling

 • Halve Heat Deflector & halve Cast Iron Grid onder
 • Enkel 1/2 RVS rooster boven

Voor het echte grill werk kun je het beste de grill opstelling gebruiken in het Multi Level System. Aan de onderkant grill je het vlees op de Cast Iron Grid en deze kan vervolgens perfect nagaren op het RVS rooster wat je boven de heat deflector hebt geplaatst. De perfecte opstelling voor de bereiding van bijvoorbeeld diamanthaas, rib-eye en entrecote.

Hamburger opstelling

 • Enkel halve Cast Iron Grid onder
 • Enkel halve Cast Iron Griddle boven

Deze opstelling hebben wij zelf bedacht. Uit ervaring bleek dit de ideale opstelling te zijn om met gemak de lekkerste hamburgers te bereiden. Onderin bak je op de Cast Iron Grid je burger en rooster je kort het broodje. Terwijl je tegelijkertijd daar schuin boven op je Griddle ui, ei en bacon kan bakken. Dat wordt smullen!

Wok & Dutch Oven opstelling

Wanneer je het frame van het systeem omdraait is het uitermate geschikt als houder voor een wok of Dutch Oven Large. Op die manier kun je dus bijvoorbeeld de lekkerste wokgerechten of stoofpotten bereiden op je kamadoBinnenwerk Bastard Medium Compleet

 

The Fire Station

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar het Multi Level System maar zou je deze toch liever eerst in het echt willen zien of hier nog wat vragen over stellen? Dat is geen probleem! Kom dan gerust een langs in onze kamado shop The Fire Station. Hier staat altijd een pitmaster voor je klaar die je kan helpen met al je vragen over het Multi Level System of een andere barbecue vraag.

Multi Level System kopen?

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!