skip to Main Content

4 personen

10 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Vegetarische pasta met gegrilde groenten

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Vegetarische pasta

Een vegetarisch gerecht van de BBQ, waarom niet zou ik zeggen? Dit keer maakte ik een pasta met gegrilde groenten die je natuurlijk ook kunt serveren bij een stuk vlees. Het voordeel van dit recept is dat je de pasta met gegrilde groenten koud of warm kunt eten. Persoonlijk eet ik een pastasalade als deze het liefste warm of lauwwarm.

In onderstaand recept heb ik diverse groenten gebruikt die ik zelf lekker vind. Je kunt natuurlijk ook zelf variëren door andere groenten te gebruiken. De pasta heeft geen echte saus zoals je misschien gewend bent bij een pasta. Het is ook lekker, mits je pasta over hebt om deze mee te nemen naar je werk de volgende dag. Hierdoor heb je weer een lekkere lunch! Het is altijd lastig welke pasta je kiest voor een recept als dit. Dit keer heb ik gekozen voor fusilli wat de naam is van een pasta soort in de vorm van een spiraal. Je hebt fusilli in diverse kleuren of zelfs gemengd. De groene fusilli is gemaakt met spinazie en de rode met tomatenpuree. Wanneer je de gemengde soort hebt heeft het de naam tricolore wat de bijnaam is van de Italiaanse vlag. Zelf heb ik gekozen voor de witte variant maar je bent natuurlijk vrij om iedere soort pasta te gebruiken die jezelf lekker vindt.

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Snijd ten eerste de courgette in dikke repen en wrijf ze in met olijfolie en breng ze op smaak met zout en versgemalen peper.

Snijd vervolgens de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten. Wrijf de paprika’s in met een beetje olijfolie.

Wrijf de overige groenten in met een beetje olijfolie zoals de groene aspergetips en de troscherrytomaten. Breng de groenten op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Rasp de Parmezaanse kaas en pluk een aantal basilicum blaadjes.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding pasta met gegrilde groenten

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.

Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.

Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.

Kook in de tussentijd de pasta gaar en schud af. Meng een beetje olijfolie door de pasta zodat deze niet gaat plakken.

Leg ten eerste de paprika’s op het rooster boven het directe gedeelte gezien deze het langste op de BBQ moeten om gaar te worden. Grill vervolgens de paprika’s aan beide zijden voor ongeveer 4 á 5 minuten en verplaats naar het indirecte gedeelte.

Grill nu de courgette en de cherrytomaten boven het directe gedeelte. Draai de courgettes regelmatig om tot ze bijna gaar zijn.

Verplaats de courgette en de cherrytomaten naar het indirecte gedeelte en grill de groene asperges voor ongeveer 2 minuten tot ze gaar zijn.

Snijd de groenten in blokjes of reepjes en meng de groenten met de gekookte pasta.

Pers vervolgens het sap van 1 citroen uit boven de pasta met gegrilde groenten en voeg de blaadjes basilicum en de Parmezaanse kaas toe. Roer ten slotte alles goed door elkaar en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveer de pasta met gegrilde groenten direct!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

 • 500 gram Fusilli pasta
 • 2 kleine courgette
 • 100 gram groene aspergetips
 • 1 gele paprika
 • 1 rode paprika
 • tros cherrytomaten
 • verse basilicum
 • 1 citroen
 • 250 gram Parmezaanse kaas
 • zout en versgemalen peper
 • olijfolie

Tools

Grillfun

Pitmaster Partner: Michael

Michael Neffgen heeft een blog onder de naam Grillfun. Op onze webshop vind je heel veel recepten van zijn hand. Het liefste bereid Michael complete maaltijden op zijn Kamado Joe Classic 3, OFYR of op zijn Weber(s) voor vrienden of familie.

Zoeken