Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun
Een heerlijk zomergerecht wat makkelijk te maken is en binnen 30 minuten op tafel staat is deze gegrilde harissa lamskotelet van de BBQ. Ik gebruikte lamskotelet voor dit recept maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een lamsbout of lamsrack en deze inwrijven met de rub. Het eten staat dan alleen niet binnen 30 minuten op tafel gezien je een lamsbout low and slow bereidt op de BBQ. Door het toevoegen van de harissa yoghurt saus krijgt het vlees een mooie frisse smaak met pit. Voeg bij de saus net zoveel harissa toe als je zelf lekker vindt. Echter is balans altijd belangrijk in een gerecht. Je wil natuurlijk niet hebben dat het veel te pittig is waardoor je de overige smaken niet meer proeft.
Bij dit gerecht kun je een lekkere salade maken of net zoals ik een aantal groenten grillen zoals paprika’s en courgette. Je bereidt deze in zijn geheel of snijdt ze door de helft. Even grillen boven het directe gedeelte en verder laten garen op het indirecte deel van de barbecue. Begin dan eerst met de paprika’s voordat je de lamskotelet op de BBQ legt. Grill in de tussentijd ook nog even de courgette mee, en bereid in de keuken bijvoorbeeld parelcouscous of witte rijst. Snijd voor het serveren de gegrilde groente in stukken en serveer het samen met de lamskoteletten en de parelcouscous. Schenk om het af te maken een beetje van de harissa yoghurt over het gerecht. Drink er een passende wijn bij en je hebt een geweldige complete maaltijd van de BBQ.
Neem een kom en voeg hierin vervolgens alle kruiden en mix ze goed door elkaar.
Haal het vlees uit de koeling en wrijf beide zijden in met een beetje olijfolie. Strooi de kruiden over het vlees en wrijf het een beetje in het vlees. Dek het vlees af met vershoudfolie en zet terug in de koeling voor minimaal 2 uur.
Neem een kom en schenk de Griekse yoghurt erin samen met een eetlepel harissa. Roer de harissa goed door de yoghurt en proef. Voeg eventueel meer harissa toe als je van lekker pittig eten houdt.
Haal ten eerste de lamskoteletten uit de koeling net voordat deze op de barbecue gaan.
Maak vervolgens je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 250 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
Grill ten slotte de lamskoteletten boven directe hitte en draai ze een aantal keer om tot een kerntemperatuur van 55 graden. Dit wil zeggen dat de koteletten binnen 10 minuten klaar zijn. Je kunt de lamskoteletten eventueel verplaatsen naar het indirecte gedeelte als je te weinig plek hebt om ze allemaal tegelijk te grillen.
Serveer de lamskoteletten met de harissa yoghurt en gegrilde groenten met parelcouscous.
Ingrediënten
Tools