skip to Main Content

4 personen

80 minuten

Niet pittig

Bijgerecht

Loaded Potato

Een smakelijk en makkelijk bijgerecht. Dit is altijd een succes voor bij een heerlijke steak!

Voorbereiding voor de Loaded Potato

Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Pak elke aardappel in met de aluminiumfolie.

Snijd de paprika’s en rode peper in stukjes en zet deze aan de kant.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding voor de Loaded Potato

Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 150 graden.

Leg de ingepakte aardappels op het rooster en sluit de deksel. Laat de aardappels liggen voor ongeveer 1 uur. Meet daarna de kern van de aardappel. Als deze +/- 100 graden is mogen ze van de kamado af.

Bouw je kamado om tot directe hitte en zet je skillet op de BBQ.

Als de skillet goed heet is bak je het ontbijtspek uit. Daarna bak je in het vet van het spek de paprika’s en fijngesneden rode peper glazig.

Pak de aardappels ondertussen uit, leg deze in zijn geheel op het rooster en grill ze kort zodat de korst lekker knapperig wordt.

Haal de paprika’s, rode pepers en de aardappels van de BBQ af en zet ze aan de kant.

Meng 1 eetlepel van het kruidenmengsel Terre Exotique trappeur met de zuivelspread.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Nu gaan we de aardappels vullen

Snijd de aardappel tot driekwart voorzichtig open.

Vul deze nu met het paprika / rode peper mengsel.

Gooi er een dikke klodder zuivelspread op.

Verdeel de spekblokjes over de aardappelen.

Knip als laatste de verse bieslook fijn over de Loaded Potato.

Eet smakelijk!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 4 grote iets kruimige aardappels
  • Olijfolie
  • 5 paprika’s, een mix van diverse kleuren
  • 1 rode peper
  • 200 gram zuivelspread naturel
  • 1 eetlepel Terre Exotique Trappeur
  • 125 gram spekblokjes
  • Bieslook
  • Peper en zout

Tools:

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken