Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Bind het laurierblad met de tijm samen met het keukentouw tot een bouquet garni.
Zout en peper de kip aan alle kanten en bedek de kip met de mosterd. Gebruik lekker royaal mosterd. Teveel is niet erg, te weinig wel!
Laat de mosterd even intrekken.
Steek je kamado aan en zorg voor directe hitte van 250 graden. Laat de Dutch Oven mee warm worden.
Smelt de boter in de Dutch Oven en bak de kip aan beide kanten bruin. De mosterd moet bijna verbranden. Het is niet erg als de mosterd aan de onderkant van de pan blijft kleven, want later schrapen we dat los.
Als de kip lekker bruin is en de mosterd gekarameliseerd is mag de kip uit de Dutch Oven. Leg hem aan de kant op een bord.
Bak nu de sjalotten en uien tot ze zacht en bruin zijn.
Voeg de witte wijn, kippenbouillon en het bouquet garni toe en breng het mengsel langzaam aan de kook.
Gebruik nu een spatel om de mosterd van de bodem van de pan te schrapen.
Blijf het mengsel nu koken totdat je geen alcohol meer ruikt.
Haal de Dutch oven van de BBQ en doe de kip terug in de pan, samen met de sappen die zijn vrijgekomen op het bord.
Voeg de crème fraîche toe en roer dit er goed door heen.
Bouw je kamado om tot indirect +/- 180 graden. Zodra die op temperatuur is zet je de Dutch Oven terug op de BBQ voor 40 – 50 minuten.
Serveer nu de Poulet À la Moutarde met de peterselie en wat stokbrood.
Ingrediënten:
Tools: