skip to Main Content

4 personen

1 uur

Mild pittig

Hoofdgerecht

Poulet à la Moutarde

In je mond smeltende kip, gestoofd in gekarameliseerde dijon mosterd en witte wijn. Poulet à la Moutarde is een rustiek Frans stoofgerecht die in ongeveer een uur klaar is.

Voorbereiding van de Poulet à la Moutarde

Bind het laurierblad met de tijm samen met het keukentouw tot een bouquet garni.

Zout en peper de kip aan alle kanten en bedek de kip met de mosterd. Gebruik lekker royaal mosterd. Teveel is niet erg, te weinig wel!

Laat de mosterd even intrekken.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de Poulet à la Moutarde

Steek je kamado aan en zorg voor directe hitte van 250 graden. Laat de Dutch Oven mee warm worden.

Smelt de boter in de Dutch Oven en bak de kip aan beide kanten bruin. De mosterd moet bijna verbranden. Het is niet erg als de mosterd aan de onderkant van de pan blijft kleven, want later schrapen we dat los.

Als de kip lekker bruin is en de mosterd gekarameliseerd is mag de kip uit de Dutch Oven. Leg hem aan de kant op een bord.

Bak nu de sjalotten en uien tot ze zacht en bruin zijn.

Voeg de witte wijn, kippenbouillon en het bouquet garni toe en breng het mengsel langzaam aan de kook.

Gebruik nu een spatel om de mosterd van de bodem van de pan te schrapen.

Blijf het mengsel nu koken totdat je geen alcohol meer ruikt.

Haal de Dutch oven van de BBQ en doe de kip terug in de pan, samen met de sappen die zijn vrijgekomen op het bord.

Voeg de crème fraîche toe en roer dit er goed door heen.

Bouw je kamado om tot indirect +/- 180 graden. Zodra die op temperatuur is zet je de Dutch Oven terug op de BBQ voor 40 – 50 minuten.

Serveer nu de Poulet À la Moutarde met de peterselie en wat stokbrood.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 700 gram kippendijen en/of kippenboutjes
  • 150 gram dijon mosterd
  • 5 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1,5 sjalotje, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 mililiter witte wijn
  • 250 mililiter kippenbouillon
  • 300 gram crème fraîche
  • Platte peterselie

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken