Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Neem de tijd voor dit heerlijke kamado recept van Pitmaster Partner Marco BBQ.
Verwijder de vliesjes van de shortribben als die er nog op zitten en smeer ze in met de fijne mosterd. Strooi vervolgens royaal de BBQ rub over de shortribs.
Steek de kamado aan en zorg voor indirecte hitte van 120 °C.
Rook de shortribs met een rookblokje tussen de kolen voor ongeveer 2 uur.
Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van een mes. Snijd de knoflook fijn, schil en rasp de gember. Verwijder de pitten uit de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de sjalotten in parten.
Haal het vlees nadat die goed gerookt is van je BBQ.
Bouw je BBQ om tot direct en hang of zet je Dutch oven in de BBQ. Zorg voor een temperatuur van 120 – 150 °C.
Fruit de citroengras, knoflook, gember, rode peper, sjalotten en de 5-kruidenpoeder voor ongeveer 3 minuten. Blijf goed roeren.
Leg de shortribben in de Dutch oven. Vul de Dutch oven met 750 ml water en laat het 2 uur langzaam koken met de deksel op de pan en de deksel op de BBQ.
Na 2 uur controleer je of het vlees zacht is (je kan het uit elkaar trekken). Als dit nog niet het geval is, laat het dan staan voor 15 minuten en probeer het dan opnieuw. Als het vlees gaar is, haal je het uit de Dutch oven en verwijder je het citroengras.
Laat de saus nu inkoken, laat hiervoor de temperatuur stijgen tot 180 °C en houd de deksel van de pan. Kook ondertussen de rijst gaar en blancheer de doperwten.
Verwijder het vet van de ingekookte saus en leeg het vlees terug in de ingekookte saus. Pers een halve limoen boven het stoofvlees en voeg de ketjap toe.
Serveer het stoofvlees met de rijst, koriander, doperwtjes en de partjes limoen.
Eet smakelijk.
Ingrediënten
Tools