skip to Main Content

4 personen

5 uur

Mild pittig

Hoofdgerecht

Vietnamees stoofvlees

Neem de tijd voor dit heerlijke kamado recept van Pitmaster Partner Marco BBQ.

Voorbereiding

Verwijder de vliesjes van de shortribben als die er nog op zitten en smeer ze in met de fijne mosterd. Strooi vervolgens royaal de BBQ rub over de shortribs.

Steek de kamado aan en zorg voor indirecte hitte van 120 °C.

Rook de shortribs met een rookblokje tussen de kolen voor ongeveer 2 uur.

Kneus ondertussen de stengels citroengras met de achterkant van een mes. Snijd de knoflook fijn, schil en rasp de gember. Verwijder de pitten uit de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de sjalotten in parten.

Haal het vlees nadat die goed gerookt is van je BBQ.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Bouw je BBQ om tot direct en hang of zet je Dutch oven in de BBQ. Zorg voor een temperatuur van 120 – 150 °C.

Fruit de citroengras, knoflook, gember, rode peper, sjalotten en de 5-kruidenpoeder voor ongeveer 3 minuten. Blijf goed roeren.

Leg de shortribben in de Dutch oven. Vul de Dutch oven met 750 ml water en laat het 2 uur langzaam koken met de deksel op de pan en de deksel op de BBQ.

Na 2 uur controleer je of het vlees zacht is (je kan het uit elkaar trekken). Als dit nog niet het geval is, laat het dan staan voor 15 minuten en probeer het dan opnieuw. Als het vlees gaar is, haal je het uit de Dutch oven en verwijder je het citroengras.

Laat de saus nu inkoken, laat hiervoor de temperatuur stijgen tot 180 °C en houd de deksel van de pan. Kook ondertussen de rijst gaar en blancheer de doperwten.

Verwijder het vet van de ingekookte saus en leeg het vlees terug in de ingekookte saus. Pers een halve limoen boven het stoofvlees en voeg de ketjap toe.

Serveer het stoofvlees met de rijst, koriander, doperwtjes en de partjes limoen.

 

Eet smakelijk.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 1 kg Shortribs zonder bot
  • fijne mosterd
  • The Fire Station peer chunks
  • BBQ rub
  • 3 stengels citroengras
  • 5 tenen knoflook
  • 6 centimeter gember
  • 1 rode peper
  • 4 sjalotten
  • 2 theelepels 5-kruidenpoeder
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels ketjap
  • koriander
  • 300 gram witte rijst
  • 250 gram doperwten
  • 750 milliliter water

Tools

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken