skip to Main Content

4 personen

1,5 uur

Pittig

Hoofdgerecht

Gevulde Varkensfilet pins

Een mooi stuk varkensfilet, wie houdt daar nou niet van? Varkensfilet is een neutraal stukje vlees waar je van alles aan kan toevoegen. Dit keer heerlijk gevuld met een crème van salami, knoflook, rode peper en rozemarijn. Leuk om eens te maken op een mooie zondag. Serveer dit bijvoorbeeld eens gewoon met gekookte aardappeltjes en boontjes.

Voorbereiding voor de gevulde varkensfilet pins

Maal de salami, knoflook, rode peper en rozemarijn fijn tot een glad mengsel, als het te droog is giet je er een beetje olijfolie in.

Snijd het zwoerd van de filet kruislings in.

Draai de filet om met de vleeskant naar boven. Snijd nu in het midden het vlees in tot 2 – 3 centimeter boven het zwoerd. Maak gelijke inkepingen naar links en rechts.

Klap het vlees open en smeer het in met de olijfolie.

Smeer het vlees royaal in met het mengsel van salami, knoflook, rode peper en rozemarijn.

Vouw het vlees dicht en bind het bij elkaar met het bindtouw tot de originele vorm. Zorg dat alles goed bij elkaar zit gebonden zodat het vlees niet uit elkaar valt.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de gevulde varkensfilet pins

Steek de kamado aan en zorg voor indirecte hitte van 180 – 200 graden. Voeg hiervoor je plate setter in je kamado en plaats daar een druippan op.

Als de kamado heet genoeg is leg je een rookblokje tussen de gloeiende kolen.

Sluit de deksel van de kamado weer. Als je kamado genoeg rookt leg je de varkensfilet op het rooster en sluit je de deksel voor +/- 45 minuten. Als de kern 60 graden is mag het vlees van de kamado.

Haal je plate setter uit de kamado en stook het vuur op naar 250 – 300 graden

Snijd ondertussen dikke plakken van de filet, steek per plak links en rechts een satéstok in het vlees. Verwijder daarna het bindtouw zodat het niet uit elkaar valt.

Smeer het vlees in met de honing, strooi er een mooie laag peper en zout over en grill ze op de hete kamado gaar.

Haal de Varkensfilet pins van de kamado en laat ze nog 10 minuten rusten onder Butcher Paper.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 kilo varkensfilet aan een stuk met zwoerd
  • 50 gram salami worst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Honing
  • Peper en Zout

Tools:

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
🍪
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!