Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Haal de steaks ongeveer 30 minuten voordat deze op de barbecue gaan uit de koeling. Wrijf de steaks in met een beetje olijfolie en kruid met zout.
Snijd de peterselie en bieslook fijn.
Pel de knoflook en verwijder de zaadjes uit de rode peper en snipper fijn.
Meng de ingrediënten met de roomboter en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Neem een spuitzak en schep de kruidenboter hierin. Spuit rosétjes van de kruidenboter en plaats in de koeling.
Zet een pan op het vuur en bak de spekblokjes tot deze krokant zijn.
Snijd vervolgens de aardappelen met of zonder schil in partjes en spoel ze schoon onder de kraan.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de rode paprika in grove stukken.
Borstel de champignons schoon, verwijder een stukje van de steel en snijd in vieren.
Rasp de winterpeen, snijd door de helft en vervolgens in halve manen.
Pel de knoflook en snipper fijn.
Neem een grote kom en voeg hierin alle ingrediënten toe inclusief de kruiden. Schenk er een beetje olijfolie doorheen en hussel alles goed door elkaar.
Voeg als laatste op gevoel verse tijm toe en hussel door elkaar.
Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect en direct barbecueën. Wil je mooie grillmarks op je steak? Gebruik dan een gietijzeren rooster.
Sluit de deksel, laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado.
Plaats de skillet op het directe gedeelte tot het gietijzer goed heet is. Schud de aardappelpartjes in de skillet en bak de aardappeltjes gaar door regelmatig te roeren. Wanneer de aardappels een beetje verkleurd zijn kun je de skillet verplaatsen naar het indirecte deel zodat de aardappelpartjes met groenten verder kunnen garen.
Wanneer de aardappelpartjes bijna gaar zijn open je de schuiven en regel je de temperatuur van de barbecue naar ongeveer 250 graden.
Laat het gietijzeren rooster goed heet worden en bak de entrecote aan beide zijden voor ongeveer 1 á 2 minuten. Draai daarna de steak 90 graden zodat je een mooi patroon krijgt op het vlees.
Grill de steak tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Haal de entrecote van de BBQ en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveer ten slotte de entrecote met de kruidenboter en de aardappelpartjes.
Ingrediënten:
Ingrediënten pittige aardappelpartjes:
Tools