Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Snijd de kippendijen in reepjes.
Meng de honing, sojasaus en bruine suiker en voeg dit bij de kip. Laat de kip 1 uur marineren.
Laat het hooi ongeveer een half uurtje weken in een beetje water. Je kan ook bier of whiskey gebruiken.
Steek je kamado aan en zorg dat hij rond de 250 graden is. Verwarm direct je skillet mee.
Als de kamado en skillet heet zijn bak je de kip samen met de marinade in de hete skillet voor een aantal minuten totdat je kip bijna gaar is.
Haal de kip uit de pan, voeg de maizena toe aan de saus en laat hem langzaam indikken.
Haal de skillet van het vuur en bouw je kamado om tot indirect. Hij mag zakken naar een temperatuur van ongeveer 150 graden.
Snijd de ananas ondertussen door het midden en hol de de ananas uit. Zorg dat je nog wel 1 centimeter van de rand blijft. De kern van de ananas mag weg.
Vul de 2 helften met de kip, gesneden paprika en gesneden ananasblokjes.
Als je kamado op temperatuur is laat je het hooi uitlekken, deze leg je vervolgens op het rooster. Leg hierop de gevulde ananas en sluit de deksel voor 30 minuten.
Smeer de laatste 10 minuten de ananas in met de saus.
Als de ananas klaar is haal je deze van de kamado en serveer je deze met de sesamzaadjes.
Heerlijk met witte rijst! Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Tools: