Gevulde Varkensfilet pins
Een mooi stuk varkensfilet, wie houdt daar nou niet van? Varkensfilet is een neutraal stukje vlees waar je van alles aan kan toevoegen. Dit keer heerlijk gevuld met een crème van salami, knoflook, rode peper en rozemarijn. Leuk om eens te maken op een mooie zondag. Serveer dit bijvoorbeeld eens gewoon met gekookte aardappeltjes en boontjes.
Voorbereiding voor de gevulde varkensfilet pins
Maal de salami, knoflook, rode peper en rozemarijn fijn tot een glad mengsel, als het te droog is giet je er een beetje olijfolie in.
Snijd het zwoerd van de filet kruislings in.
Draai de filet om met de vleeskant naar boven. Snijd nu in het midden het vlees in tot 2 – 3 centimeter boven het zwoerd. Maak gelijke inkepingen naar links en rechts.
Klap het vlees open en smeer het in met de olijfolie.
Smeer het vlees royaal in met het mengsel van salami, knoflook, rode peper en rozemarijn.
Vouw het vlees dicht en bind het bij elkaar met het bindtouw tot de originele vorm. Zorg dat alles goed bij elkaar zit gebonden zodat het vlees niet uit elkaar valt.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de gevulde varkensfilet pins
Steek de kamado aan en zorg voor indirecte hitte van 180 – 200 graden. Voeg hiervoor je plate setter in je kamado en plaats daar een druippan op.
Als de kamado heet genoeg is leg je een rookblokje tussen de gloeiende kolen.
Sluit de deksel van de kamado weer. Als je kamado genoeg rookt leg je de varkensfilet op het rooster en sluit je de deksel voor +/- 45 minuten. Als de kern 60 graden is mag het vlees van de kamado.
Haal je plate setter uit de kamado en stook het vuur op naar 250 – 300 graden
Snijd ondertussen dikke plakken van de filet, steek per plak links en rechts een satéstok in het vlees. Verwijder daarna het bindtouw zodat het niet uit elkaar valt.
Smeer het vlees in met de honing, strooi er een mooie laag peper en zout over en grill ze op de hete kamado gaar.
Haal de Varkensfilet pins van de kamado en laat ze nog 10 minuten rusten onder Butcher Paper.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 1 kilo varkensfilet aan een stuk met zwoerd
- 50 gram salami worst
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- Rozemarijn
- Olijfolie
- Honing
- Peper en Zout
Tools:
- Blender
- Bindtouw
- Rookhoutblokje
- Stokjes
- ConvEGGtor / Plate setter
- Druippan