Twee verschillende broodjes BBQ worst
Als het zomer is gaan er bij ons regelmatig BBQ worst op de BBQ om het jezelf lekker makkelijk te maken. Op festivals krijg je ook tegenwoordig heerlijke BBQ worsten met diverse toppings. Ik dacht laten we eens in één recept twee van mijn favoriete combinaties maken. Je kunt iedere BBQ worst gebruiken die je lekker vindt natuurlijk. Dit keer heb ik gekozen voor de Jalapeño cheddar BBQ worst van Homemade. Deze BBQ worst is natuurlijk in onze winkel The Fire Station verkrijgbaar naast andere heerlijke BBQ worsten van Homemade.
Voor dit recept kun je ieder broodje gebruiken wat je zelf lekker vindt. Of je nu gaat voor een zacht broodje of zoals ik heb gedaan een pistoletje. De typische broodjes voor een BBQ worst zijn helaas niet makkelijk verkrijgbaar of je moet naar een groothandel gaan. Voor beide soorten broodjes kun je nog een lekkere barbecue saus gebruiken zoals de greasy spoon chipotle saus of er eentje zelf maken. In het recept van het festival broodje heb ik gekozen om zelf een chilimayonaise te maken.
Bereiding Italiaans Broodje Worst
Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect en direct barbecueën.
Sluit vervolgens de deksel tot de BBQ een temperatuur heeft van rond de 180 graden.
Snijd de paprika’s door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen.
Pel de ui, snijd eerst door de helft en vervolgens in ringen.
Plaats een skillet met een beetje olijfolie op het rooster en laat goed warm worden. Fruit eerst even de ui aan en voeg daarna de paprika toe.
Breng de ui en de paprika op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verplaats de skillet naar het indirecte gedeelte en leg de BBQ worsten op het rooster en grill tot ze mooi verkleurd zijn.
Snijd de broodjes open en leg hierin de BBQ worst.
Leg de gebakken ui en paprika op de worst en strooi er geraspte mozzarella overheen en een beetje fijn gesneden basilicum.
Plaats vervolgens het broodje nu terug op de BBQ boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel tot de kaas is gesmolten.
Haal ten slotte het broodje worst van de BBQ en serveer direct.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding Festival Broodje Worst
Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect en direct barbecueën.
Sluit vervolgens de deksel tot de BBQ een temperatuur heeft van rond de 180 graden.
Grill de BBQ worsten boven directe hitte en draai regelmatig tot ze mooi verkleurd zijn.
Snijd de augurken in kleine blokjes.
Snijd de broodjes open en leg de worst erin met de zuurkool, jalapeño pepers en augurken.
Meng vervolgens de mayonaise, chilisaus en de sambal door elkaar in een kommetje.
Doe de saus op de worst, strooi de gefrituurde uitjes erover en serveer direct.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten Italiaans broodje worst:
- BBQ Worst Tuinkruiden
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- Geraspte mozzarella
- 1 ui
- Broodjes
- Verse basilicum
- Olijfolie
- Zout en versgemalen peper
Ingrediënten festival broodje worst:
- Texas Style Jalapeño worst
- Broodjes
- Zuurkool
- Potje jalapeño pepers
- Gefrituurde uitjes
- Zoetzure augurken
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- 1/2 eetlepel sambal oelek
Tools
- ConvEGGtor / Plate setter
- Skillet