skip to Main Content

2 personen

30 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Kipshoarma

Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Guest Griller Johan Kwakernaat (Johan BBQ Adventure).

Voorbereiding

Steek het houtskool in de kamado aan en ga voor een directe bereiding van +/- 150 graden.

Meng alle droge kruiden goed door elkaar voor de rub. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten.

Meng de kruiden met de kippendijfilets en laat minimaal 4 uurtjes marineren.

Snijd de ui in ringen en bewaar ook de 2 kontjes.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Pak het spit, steek een kontje van de ui aan het spit en steek daar bovenop een kippendij.

Doe tussen de kippendij een aantal uienringen en sluit af met het 2e kontje ui.

Hang het spit op de BBQ en laat hem lekker draaien, tot de kip een temperatuur van 72 graden heeft.

Haal het spit van de BBQ en snijd de kip van het spit van in kleine blokjes / reepjes.

Serveer met de sla, pitabroodjes en een lekkere knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijfilet
  • 1 grote ui
  • ijsbergsla
  • pita broodjes
  • knoflooksaus

Rub:

  • 2 tl. zout
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. gedroogde basilicum
  • 1 tl. gedroogde oregano
  • 1 tl. peper
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1/2 tl. knoflookpoeder
  • 1/2 tl. tijm

Tools

Johan Kwakernaat Guest Griller

Guest Griller: Johan Kwakernaat

"Hallo, ik ben Johan Kwakernaat, de persoon achter het Instagram account Johan_bbq_adventure. Ik ben al een aantal jaar lekker aan het buitenkoken, waarvan het laatste jaar op The Bastard. Inspireren en geïnspireerd worden door anderen vind ik super, vandaar dat ik graag dit recept met jullie deel."

BBQ tip van Johan: "Koop een goed stuk vlees bij de slager en houd hem te vriend. Dan is er namelijk nog meer te koop dan het gebruikelijke wat er in de winkel ligt." 

Zoeken