Gevulde Inside Skirt Roll
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Joris Willems (Duketown Smokers).
Voorbereiding
Neem de Skirt en verwijder alle losse vliezen en vette randjes.
Leg het vlees zo neer dat de draad haaks op je lijf staat.
Bestrooi het vlees licht met de rub en draai het om.
Snijd van het slagerstouw 6 stukken van ongeveer 25 cm. Leg deze op een snijplank.
Leg het vlees vervolgens op het slagerstouw.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Inside Skirt oprollen
Smeer de Skirt dun in met de tapenade.
Leg de blaadjes basilicum op de tapenade en daaroverheen de Grana Padano.
Rol de Skirt op, knoop de inside skirt goed dicht en knip de uiteinden van het slagerstouw af.
Skirt Roll grillen
Maak de kamado klaar voor direct grillen (op ca. 200°C) op het gietijzeren rooster.
Grill de buitenzijde, maak er een mooi ruitpatroon op door 2 keer een kwartslag te draaien. Doe dit ook met de andere zijde.
Bouw je kamado om naar indirect.
Leg de gevulde Skirt roll terug op het rooster.
Breng de Skirt roll rustig naar een kerntemperatuur van 52°C.
Als de kerntemperatuur bereikt is, laat je de Skirt roll even 5 minuten rusten.
Snijd dan de Skirt roll in rollen van 5 cm en serveer direct uit.
Geniet ervan!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 1 kg inside Skirt
- 125 gr tomaten tapenade
- 100 gr Grana Padano
- 15 gr basilicum blaadjes
- Duketown Smokers Rub
Tools
- BBQ tang
- Scherp mes
- Schaar
- Gietijzeren Rooster
- Plate Setter / ConvEGGtor
- Kernthermometer
- Slagerstouw