Poncho Potato van de OFYR
Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun
Gevulde aardappel
Een heerlijk bijgerecht van de OFYR: de gevulde aardappel. Dit keer kwam ik op het idee na een bestelling bij Taco Mundo. Op de menukaart bij Taco Mundo staat de Poncho Potato wat een heerlijke gevulde aardappel is. Nu heb ik hier een variant van gemaakt voor op de OFYR. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook gewoon op de kamado bereiden.
Deze variant van de gevulde aardappel is eigenlijk wel totaal anders dan die ik heb gegeten, doordat ik geen gebruik maak van roomkaas, mais en gekruid rundergehakt. Je kunt dit natuurlijk ook toevoegen en de spekblokjes weglaten. Zo zie je maar dat er genoeg varianten zijn te bedenken voor een gevulde aardappel. Wees creatief met ingrediënten en maak jouw perfecte combinatie voor dit gerecht.
Om de kaas te smelten gebruikte ik de Monolith Cloche. Deze is echt aan te bevelen wanneer je een OFYR hebt. Hier kun je naast het smelten van kaas ook makkelijker andere ingrediënten op laten garen.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding
Boen de aardappelen schoon onder de kraan en schil ze niet.
Op de OFYR is het lastig om aardappelen te poffen, tenzij je de aardappelen in een Dutch Oven legt. Wrijf de aardappelen in met een beetje olijfolie en breng ze op smaak met zout en versgemalen peper. Pak de aardappelen vervolgens stuk voor stuk in aluminiumfolie in. Leg ze in de Dutch Oven en draai ze iedere kwartier een kwartslag tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer een uur, maar is afhankelijk van de temperatuur in de Dutch Oven. Je kunt ze ook voorkoken in water met een beetje zout.
Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in repen.
Pel de ui en snipper de ui grof.
Bereiding gevulde aardappel op de OFYR
Maak ten eerste de OFYR aan door in het midden van de vuurschaal met aanmaakhout een toren te maken. Leg vervolgens in het midden van de toren twee wokkels en wacht tot de toren brand. Leg er vervolgens droog hout rondom. Nu is het wachten tot de ring voldoende hitte heeft opgenomen zodat gestart kan worden met grillen. In de tussentijd moet je natuurlijk ervoor zorgen dat het vuur goed aanblijft.
Schenk een beetje olijfolie op de bak ring en bak de spekblokjes tot ze bijna knapperig zijn. Bak vervolgens de uien en paprika. Vergeet niet om de aardappelen op de bak ring te leggen.
Snijd de aardappel horizontaal en verticaal in met een mes tot ongeveer de helft van de dikte van de aardappel. Plet vervolgens de aardappel met een stamper of met een vork.
Leg hierna de uitgebakken spekblokjes, uien, paprika en jalapeño peper op de aardappel. Maak het af met geraspte kaas.
Plaats iets over de aardappel zodat de kaas kan smelten. Ik gebruikte de Monolith Cloche wat ideaal is voor zulke toepassingen.
Wacht tot de kaas is gesmolten bij de eerste aardappel en plaats de Cloche dan over de volgende aardappel.
Maak het af met een lepel zure room en een fijngesneden koriander.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 6 licht kruimige aardappelen
- 250 gram spekblokjes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- verse koriander
- geraspte kaas jong belegen
- jalapeños uit pot
- zure room
- olijfolie
Tools