skip to Main Content

2 personen

10 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Pulled Pork Pizza

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Bijzondere pizza

Pizza maken op de BBQ is echt te gek en zeker als je hem maakt met bijvoorbeeld overgebleven pulled pork. Persoonlijk maak ik altijd voldoende pulled pork zodat ik deze zonder saus kan invriezen voor een andere keer. Lekker makkelijk als je zin hebt in een pulled pork pizza bijvoorbeeld. Pizza maken op een kamado is echt niet moeilijk. Echter als je de beschrijving volgt van de fabrikanten wordt de bodem zwart en de pizza niet gaar. Niet echt handig maar in het recept ga ik uitleggen hoe je perfect pizza kan bakken op een kamado.

Wanneer je een pizza oven gebruikt die hout gestookt is wil je een temperatuur hebben van 425 graden. Dat is namelijk de perfecte temperatuur voor pizza en kun je al genieten na 2 minuten. Op een kamado is dit natuurlijk niet haalbaar, gewoon omdat een kamado niet gebouwd is om pizza’s op te maken. De meeste leggen de pizzasteen op het rooster en stoken de kamado dan zo hoog op dat de bodem zwart wordt en het deeg niet gaar.

Het is handig om te weten hoe je de kamado inricht om er perfect pizza’s op te kunnen bakken. Het belangrijkste is dat je kamado goed schoon is, ook de plate setters.

Vul de kamado met houtskool en gebruik geen kleine stukken omdat je een goede doorstroming wil van lucht. Dan haalt je kamado makkelijk een temperatuur van boven de 300 graden en zelfs 400 graden. Echter bij het maken van pizza’s stoppen we bij 300 graden. Het verschil met een hout gestookte oven is dat bij een hout gestookte oven een vlam over de pizza gaat waardoor de kaas smelt en het deeg in korte tijd gaar wordt. Dit is niet mogelijk bij een kamado door de vorm. Zorg dat de houtskool goed aan is en plaats vervolgens de plate setters op de positie waar normaal de roosters zitten. Dit beschermt de pizzasteen tegen te veel hitte waardoor de pizzabodem verbrandt.

Leg RVS hoekijzers op de plate setters of iets anders wat voor voldoende ruimte zorgt tussen de plate setters en de pizzasteen. Dit is noodzakelijk voor de luchtdoorstroming maar ook omdat je de pizzasteen zo hoog mogelijk in de dome van de kamado wil. Wanneer de dome 300 graden is wacht ik nog altijd even 5 minuten en start dan met het bakken van de eerste pizza.

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Pel de rode ui, snijd de ui door de helft en vervolgens in ringen.

Snijd vervolgens de Romatomaat in plakken en de bosui in grove stukken.

Verwijder de blaadjes van de koriander en snipper de koriander fijn. Ben je geen fan van koriander laat deze dan weg.

Zet een pan op het vuur en bak het ontbijtspek krokant. Breek vervolgens het ontbijtspek in stukken zodat je deze kan toevoegen op de pizza.

Rasp de soorten kaas en meng ze eventueel door elkaar.

Haal de pulled pork uit de koeling en warm deze op met een beetje barbecuesaus.

Maak van het deeg een pizzabodem door deze uit te rollen of door het deeg te vormen met je handen.

Strooi bloem op de pizzaschep en strijk de pizzabodem in met de barbecuesaus. Beleg vervolgens de pizza met de diverse ingrediënten. Je kunt ervoor kiezen om de bosui en de koriander als laatste toe te voegen wanneer de pizza klaar is.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding pulled pork pizza

Ten eerste gaan we de kamado inrichten om pizza’s te kunnen bakken op een pizzasteen. Zorg ervoor dat je kamado helemaal schoon is en er geen as of resten houtskool in de kolenmand liggen.

Vul vervolgens de kamado met houtskool en kies voor normale stukken houtskool die zeker niet te klein zijn. Dit omdat je anders geen goede luchtdoorstroming krijgt in de kamado en je geen hoge temperatuur kan halen. Plaats de plate setters in jouw kamado helemaal bovenin waar normaal de roosters worden geplaatst. Leg op de plate setters RVS moeren, hoekstukken of iets anders wat je hebt om een afstand te creëren tussen de plate setters en de pizzasteen. Sluit vervolgens de deksel van de kamado en open de topvent helemaal tot je een dome temperatuur hebt van 300 graden. Wacht een aantal minuten zodat de pizzasteen ook goed heet is.

Open de deksel, leg de pizza op de pizzasteen en sluit de deksel. Na ongeveer 4 minuten is de pulled pork pizza klaar en kun je de volgende pizza erop leggen. Wacht met de volgende pizza even tot de temperatuur weer op 300 graden is.

Voorzie ten slotte de pizza van de bosui en een beetje koriander en serveer direct.

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

 • Pizzadeeg
 • Barbecuesaus
 • 250 gram pulled pork
 • Ontbijtspek
 • 1 rode ui
 • 500 gram kaas (cheddar, mozarella, jong belegen)
 • 2 romatomaten
 • 2 stengels bosui
 • Verse koriander

Tools

Grillfun

Pitmaster Partner: Michael

Michael Neffgen heeft een blog onder de naam Grillfun. Op onze webshop vind je heel veel recepten van zijn hand. Het liefste bereid Michael complete maaltijden op zijn Kamado Joe Classic 3, OFYR of op zijn Weber(s) voor vrienden of familie.

Zoeken