Skip to content
🔥 Vakantiegeld Weken bij Kamado Express! 10 tot 15% korting op heel veel kamado’s, OFYR en Konro Grills. 🍗

2 personen

10 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Pulled Pork Pizza

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Bijzondere pizza

Pizza maken op de BBQ is echt te gek en zeker als je hem maakt met bijvoorbeeld overgebleven pulled pork. Persoonlijk maak ik altijd voldoende pulled pork zodat ik deze zonder saus kan invriezen voor een andere keer. Lekker makkelijk als je zin hebt in een pulled pork pizza bijvoorbeeld. Pizza maken op een kamado is echt niet moeilijk. Echter als je de beschrijving volgt van de fabrikanten wordt de bodem zwart en de pizza niet gaar. Niet echt handig maar in het recept ga ik uitleggen hoe je perfect pizza kan bakken op een kamado.

Wanneer je een pizza oven gebruikt die hout gestookt is wil je een temperatuur hebben van 425 graden. Dat is namelijk de perfecte temperatuur voor pizza en kun je al genieten na 2 minuten. Op een kamado is dit natuurlijk niet haalbaar, gewoon omdat een kamado niet gebouwd is om pizza’s op te maken. De meeste leggen de pizzasteen op het rooster en stoken de kamado dan zo hoog op dat de bodem zwart wordt en het deeg niet gaar.

Het is handig om te weten hoe je de kamado inricht om er perfect pizza’s op te kunnen bakken. Het belangrijkste is dat je kamado goed schoon is, ook de plate setters.

Vul de kamado met houtskool en gebruik geen kleine stukken omdat je een goede doorstroming wil van lucht. Dan haalt je kamado makkelijk een temperatuur van boven de 300 graden en zelfs 400 graden. Echter bij het maken van pizza’s stoppen we bij 300 graden. Het verschil met een hout gestookte oven is dat bij een hout gestookte oven een vlam over de pizza gaat waardoor de kaas smelt en het deeg in korte tijd gaar wordt. Dit is niet mogelijk bij een kamado door de vorm. Zorg dat de houtskool goed aan is en plaats vervolgens de plate setters op de positie waar normaal de roosters zitten. Dit beschermt de pizzasteen tegen te veel hitte waardoor de pizzabodem verbrandt.

Leg RVS hoekijzers op de plate setters of iets anders wat voor voldoende ruimte zorgt tussen de plate setters en de pizzasteen. Dit is noodzakelijk voor de luchtdoorstroming maar ook omdat je de pizzasteen zo hoog mogelijk in de dome van de kamado wil. Wanneer de dome 300 graden is wacht ik nog altijd even 5 minuten en start dan met het bakken van de eerste pizza.

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!

 • Origineel Japanse konro grills
 • 20+ modellen
 • Japanse smaakmakers

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Pel de rode ui, snijd de ui door de helft en vervolgens in ringen.

Snijd vervolgens de Romatomaat in plakken en de bosui in grove stukken.

Verwijder de blaadjes van de koriander en snipper de koriander fijn. Ben je geen fan van koriander laat deze dan weg.

Zet een pan op het vuur en bak het ontbijtspek krokant. Breek vervolgens het ontbijtspek in stukken zodat je deze kan toevoegen op de pizza.

Rasp de soorten kaas en meng ze eventueel door elkaar.

Haal de pulled pork uit de koeling en warm deze op met een beetje barbecuesaus.

Maak van het deeg een pizzabodem door deze uit te rollen of door het deeg te vormen met je handen.

Strooi bloem op de pizzaschep en strijk de pizzabodem in met de barbecuesaus. Beleg vervolgens de pizza met de diverse ingrediënten. Je kunt ervoor kiezen om de bosui en de koriander als laatste toe te voegen wanneer de pizza klaar is.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding pulled pork pizza

Ten eerste gaan we de kamado inrichten om pizza’s te kunnen bakken op een pizzasteen. Zorg ervoor dat je kamado helemaal schoon is en er geen as of resten houtskool in de kolenmand liggen.

Vul vervolgens de kamado met houtskool en kies voor normale stukken houtskool die zeker niet te klein zijn. Dit omdat je anders geen goede luchtdoorstroming krijgt in de kamado en je geen hoge temperatuur kan halen. Plaats de plate setters in jouw kamado helemaal bovenin waar normaal de roosters worden geplaatst. Leg op de plate setters RVS moeren, hoekstukken of iets anders wat je hebt om een afstand te creëren tussen de plate setters en de pizzasteen. Sluit vervolgens de deksel van de kamado en open de topvent helemaal tot je een dome temperatuur hebt van 300 graden. Wacht een aantal minuten zodat de pizzasteen ook goed heet is.

Open de deksel, leg de pizza op de pizzasteen en sluit de deksel. Na ongeveer 4 minuten is de pulled pork pizza klaar en kun je de volgende pizza erop leggen. Wacht met de volgende pizza even tot de temperatuur weer op 300 graden is.

Voorzie ten slotte de pizza van de bosui en een beetje koriander en serveer direct.

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

 • Pizzadeeg
 • Barbecuesaus
 • 250 gram pulled pork
 • Ontbijtspek
 • 1 rode ui
 • 500 gram kaas (cheddar, mozarella, jong belegen)
 • 2 romatomaten
 • 2 stengels bosui
 • Verse koriander

Tools

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

dynamic_startpakket
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast