skip to Main Content

4 personen

1 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Beer can chicken op de chicken sitter

Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Kip en bier, wat een combi!

Zo, wat is die gietijzeren chicken sitter van de Bastard handig om een complete maaltijd te maken voor vier personen! De chicken sitter is niet alleen handig om een beer can chicken mee te maken, maar je kunt er bijvoorbeeld ook heerlijke nagerechten in maken voor op de barbecue.

Beer can chicken is een echte klassieker en doordat de lente eraan komt een ideaal gerecht om weer eens te maken. Het grote voordeel van The Bastard Chicken Sitter is dat je rondom de hele kip groenten en aardappelen kunt plaatsen waardoor je een complete maaltijd hebt van de barbecue.

Let tijdens de bereiding op dat je de chicken sitter niet te hoog in jouw barbecue plaatst. De warmte bovenin is altijd hoger, waardoor je vaak ziet dat de bovenzijde van de kip verbrand. Dit is natuurlijk zonde, maar door het handige systeem van Kamado Joe kun je het rooster iets lager plaatsen. Op deze manier heb je niet het probleem dat de bovenzijde kan verbranden. Voor de rub kun je natuurlijk een dry-rub gebruiken die je zelf lekker vindt. Dit is idem dito voor het bier. Zelf gebruikte ik een lekker fris bier met fruit wat je mogelijk terug proeft in de beer can chicken. Of je de smaak van het bier proeft zijn de meningen nogal over verdeeld. Naar mijn idee proef je er niet veel van omdat het bier nooit gaat stomen. Misschien is het met een gietijzeren chicken sitter anders omdat de warmte beter wordt verdeeld.

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Haal de kip uit de koeling en maak de kip schoon. Dep de kip droog met keukenpapier en wrijf de hele kip in met een beetje olijfolie.

Strooi de BBQ-rub over de kip en zorg ervoor dat de kip in zijn geheel bedekt is. Plaats de kip terug in de koeling tot de bereiding op de barbecue.

Maak de prei en de wortel schoon en snijd ze in ringen, maar zorg ervoor dat de wortel niet te dik wordt gesneden.

Neem de chicken sitter en schenk in het midden bier naar keuze. Ik gebruikte Radler omdat het lekker fris bier is. Plaats de hele kip op de chicken sitter zoals je kunt zien op de foto.

Voeg de groenten met de aardappelen toe rondom de kip. Leg een paar takjes rozemarijn en tijm tussen de groenten. Wacht met het toevoegen van de bouillon als de chicken sitter op de barbecue staat.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Bereiding beer can chicken

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setter en de roosters. Plaats de roosters in de middelste stand van jouw kamado zodat je meer plek hebt aan de bovenzijde van jouw kamado. Sluit de kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.

Wanneer de temperatuur van 180 graden is bereikt, kun je de chicken sitter op het rooster plaatsen en de bouillon toevoegen. Sluit de bovenste en onderste schuiven voor 3/4 zodat de temperatuur in jouw kamado rond de 180 graden blijft.

Sluit de deksel voor ongeveer één uur en controleer na het uur of de kerntemperatuur van de kip 73 graden is. Hierna kun je de chicken sitter van het rooster halen of nog even verder laten garen.

Haal de kip van de chicken sitter en leg de kip op een groot bord of schaal en schep rondom de groenten met aardappelen. Vergeet niet om even de takjes tijm en rozemarijn te verwijderen.

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

 • 1 hele kip
 • BBQ-rub naar keuze
 • 1 flesje bier (wij gebruiken Radler)
 • 500 gram aardappelpartjes
 • 1 wortel
 • 1 prei
 • verse tijm
 • verse rozemarijn
 • 1 liter kippenbouillon
 • olijfolie

Grillfun

Pitmaster Partner: Michael

Michael Neffgen heeft een blog onder de naam Grillfun. Op onze webshop vind je heel veel recepten van zijn hand. Het liefste bereid Michael complete maaltijden op zijn Kamado Joe Classic 3, OFYR of op zijn Weber(s) voor vrienden of familie.

Zoeken