Gegrilde Ribeye Sandwich met Ananas en Gefrituurde Uien
Ribeye is een super mooi stuk vlees om te grillen. Deze sandwich met gegrilde ribeye is geweldig! Het marineren van het vlees is in dit recept essentieel voor de maximale smaak, hoe langer je marineert hoe meer tijd je het geeft om de smaken op te bouwen en het vlees mals te maken. Deze sandwich ziet er misschien wat rommelig uit, maar is heerlijk en vol van smaak.
Voorbereiding voor de ribeye
Meng in een kom de saus, het ananassap en de helft van de gember.
Voeg de marinade samen met de ribeye in een grote ziplock zak. Meng alles goed door elkaar en zet dit 2 – 24 uur in de koelkast en laat het vlees marineren.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Gefrituurde uien
Snijd de uien in ringen en laat deze voor 15 minuten in de karnemelk marineren.
Verhit ondertussen je frituurpan op 190 graden.
Haal de uien uit de karnemelk en meng ze direct met de bloem.
Frituur de uien onmiddellijk 3 – 5 minuten en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Teriyaki mayonaise
Meng in een kleine kom de mayonaise, de teriyaki saus en de rest van de geraspte gember met elkaar en zet dit in de koelkast.
Bereiding van Gegrilde Ribeye sandwich met ananas en gefrituurde uien
Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van 200 – 250 graden.
Snijd het ciabattabrood door de helft en smeer hem in met de terriyaki mayonaise. Grill vervolgens de brood zijde van de ciabatta een aantal minuten boven de hete kolen. Let wel op, het gaat vrij snel door de mayonaise.
Haal de ribeye uit de marinade en grill deze in ongeveer 8 – 10 minuten om en om op het rooster. Als de kern 48 graden is mag hij van de BBQ af.
Dek de ribeye af onder een vel aluminiumfolie of butcherpaper.
Smeer nu de ananasschijven in met de bruine basterdsuiker en grill deze kort op het hete rooster.
Snijd, na het rusten de ribeye, het vlees in dunne plakjes.
Leg de ananasschijven op het broodje, leg daarop het vlees. Vervolgens top je hem af met de gefrituurde uienringen en koriander. Voeg nog peper en het zout op naar smaak.
Als je nog wat terriyaki mayonaise over hebt, drup dit nog lekker over het vlees.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 750 gram ribeye
- Japanse stijl saus
- Ananas schijven in blik + ananas sap
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 centimeter gember, geraspt
- 4 eetlepels (Japanse) mayonaise
- 500 milliliter karnemelk
- 250 gram bloem
- 2 uien
- Ciabatta brood
- Koriander
- Peper en zout
Tools:
- Frituurpan
- Gietijzeren rooster
- Kernthermometer