Een heerlijke BBQ lunch
Een lunch bereiden op de BBQ is echt super, maar je kunt dit gerecht ook gewoon serveren als avondeten. Het is een kleurrijk gerecht met een lekkere zelfgemaakte pesto. De combinatie is echt super en makkelijk om te bereiden. Binnen 30 minuten staat namelijk alles op tafel. Voor dit gerecht heb ik gekozen voor een flank steak maar je kunt iedere steak ervoor gebruiken die je lekker vindt natuurlijk. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere gemarmerde ribeye of entrecote. Het is maar net wat je zelf lekker vindt.
De flank steak heb ik alleen op smaak gebracht met een beetje zout. Je kunt natuurlijk ook een lekkere rub gebruiken. Echter vind ik dit persoonlijk zonde omdat het maar afwachten is of de smaak combinatie met de pesto goed uitpakt. Het leuke aan dit gerecht is om het te serveren zoals weergegeven op de foto. Leg bakpapier op tafel en maak deze mooi op zodat iedereen aan tafel kan pakken wat ze lekker vinden.
Bereiding pesto
Verwijder de basilicum blaadjes tot je ongeveer 30 gram hebt.
Pel de knoflook en snijd in een aantal stukken.
Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en bak de pijnboompitten tot ze mooi verkleurd zijn.
Rasp de Parmezaanse kaas en mix alle ingrediënten met een keukenmachine. Voeg eerst de helft van de olijfolie toe en schenk deze bij tot je de gewenste dikte hebt.
Proef de pesto en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding
Haal de flank steak uit de koeling en dep droog met keukenpapier.
Verwijder eventueel vlies wat nog op het vlees zit en kruid het vlees met zout ongeveer 30 minuten voordat deze op de kamado gaat.
Snijd de tomaten door de helft.
Schil de aardappelen en kook ze ongeveer voor 5 minuten in water. Laat de aardappelen afkoelen en snijd in partjes. Je kunt er ook voor kiezen om de aardappelen niet voor te koken. Echter is de bereiding dan langer en zou ik ze niet direct op de plancha bakken zoals ik heb gedaan.
Bereiding BBQ lunch
Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de kamado aan is en plaats de gietijzeren plancha en een rooster. We gaan namelijk direct barbecueën
Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado.
Smelt een klont boter op de plancha en bak de aardappelen op de plancha.
Wacht even 5 minuten en leg daarna het vlees op het rooster en grill beide zijden van het vlees tot een kerntemperatuur van 56 graden.
Haal het vlees van de barbecue bij de gewenste kerntemperatuur en laat het vlees rusten voor ongeveer 5 tot 10 minuten onder aluminiumfolie of een schone theedoek.
Haal de aardappelen wanneer ze mooi krokant en gaar zijn van de BBQ en bak de eieren op de plancha in een beetje boter.
Snijd een aantal plakken van het brood en snijd het vlees in plakken.
Serveer de BBQ lunch direct wanneer de eieren klaar zijn en maak het bijvoorbeeld mooi op zoals weergegeven op de foto. Verdeel hiervoor het vlees met de aardappelen, tomaten, de plakken jalapeño pepers en de verse peterselie. Leg er tussen het brood met het gebakken ei erop.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 1 flank steak
- 4 eieren
- Trostomaten
- Verse platte peterselie
- Jalapeño pepers
- 500 gram aardappelpartjes
- Zout en versgemalen peper
- Olijfolie
- 1 rustiek brood
Ingrediënten pesto:
- 30 gram verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 40 gram pijnboompitten
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 100 ml olijfolie
- Zout en versgemalen peper
Tools
- Gietijzeren Plancha
- Kernthermometer