Skip to content

4 personen

15 minuten

Mild pittig

Hoofdgerecht

Marokkaans gekruide lamsspies met gegrilde abrikoos-couscoussalade

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Heerlijke lampsspiezen

Een gerecht maken met gekruide spiesen vind ik altijd lekker. Het is lekker makkelijk en deze lamsspies met Marokkaanse smaken komt hier zeker vaker op tafel. Het is een eenvoudig gerecht met veel smaak door de combinatie met de couscoussalade. Je kunt de salade makkelijk vooraf maken tijdens het marineren van het lamsvlees.

In het gerecht wilde ik gebruik maken van verse abrikozen, echter deze zijn niet altijd verkrijgbaar. Je kunt daarom ook abrikozen gebruiken uit blik maar deze zijn wel iets lastiger om te grillen. Doordat de abrikozen lekker zacht zijn maakt het dit gerecht wel echt af. Als je abrikozen uit blik gebruikt, gebruik er dan meer dan twee.

Zelf eten wij niet heel vaak lamsvlees. Dat is eigenlijk zonde want je kunt er zoveel lekkere recepten mee maken zoals deze Marokkaanse lamsspies met couscoussalade. Je kunt natuurlijk ook de lamsbout in zijn geheel bereiden op de barbecue en serveren bij de couscoussalade. Marineer het lamsvlees dan het liefste 24 uur in de koeling zodat het vlees de smaak krijgt van de marinade.

Ga voor een abonnement:

  • Nooit meer misgrijpen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Restaurant A+ kwaliteit 
  • Stel zelf een pakket samen

Dé Japanse BBQ specialist:

  • 20+ modellen 
  • Originele accessoires
  • Japanse smaakmakers
  • Verzending naar 25+ landen

Het (h)eerlijkste BBQ vlees?

  • Dat haal je bij The Fire Station! 
  • 20+ delen van het Limousin rund 
  • Worsten en varkensvlees van Home Made

Voorbereiding

Haal de lamsbout uit de koeling. Verwijder het overtollig vet en snijd de lam in blokjes van 3 centimeter.

Meng in een grote kom de paprikapoeder, cayennepeper, komijn, koriander, knoflookpoeder, zout en versgemalen peper.

Voeg vervolgens het lamsvlees toe met 2 eetlepels olie en meng alles goed door elkaar.

Dek de kom af met vershoudfolie en laat het vlees tenminste 2 uur marineren in de koeling.

Rijg ten slotte het lamsvlees aan de spiesen.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Voorbereiding couscoussalade

Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en voeg de couscous toe. Bak de couscous tot deze verkleurd is, voeg vervolgens 250 milliliter water toe en een beetje zout.

Wanneer het water kookt leg je een deksel op de pan voor 5 minuten en laat je de couscous rustig garen. Haal de pan na 5 minuten van het vuur en laat de couscous 8 minuten verder garen. Schenk eventueel meer water in de pan als de couscous na de 8 minuten nog niet gaar is en vergeet niet te roeren tussen door. Laat de couscous vervolgens afkoelen.

Snijd de druiven door de helft en hak de walnoten in stukjes.

Snipper de korianderblaadjes en de muntblaadjes fijn samen met de gedroogde abrikozen en snijd de bosui in ringen.

Meng in een schaal de couscous met de druiven, gedroogde abrikozen, verse koriander, munt, walnoten, bosui en een eetlepel witte wijnazijn. Proef de salade en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Schenk de yoghurt in een kom met een halve eetlepel witte wijnazijn, zout en versgemalen peper.

Bereiding lamsspies

Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.

Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 180 graden en sluit de schuiven voor 3/4.

Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.

Leg de lamsspiesen op het rooster boven het directe gedeelte en grill beide zijden voor 2 á 3 minuten aan beide zijden. Draai regelmatig tot een kerntemperatuur van 60 graden voor medium of gaar verder boven het indirecte gedeelte.

Snijd de abrikozen door de helft en verwijder de pit. Wrijf de abrikozen in met een beetje olijfolie en grill voor ongeveer 3 minuten boven het directe gedeelte van de BBQ. Controleer of de abrikozen zacht zijn geworden en haal ze dan van de barbecue. Snijd in partjes en meng ze door de salade.

Serveer de Marokkaanse lamsspiesen met de couscoussalade en de yoghurt.

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 kg lamsbout
  • 1/2 theelepel zoete paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel gemalen koriander
  • 250 gram parelcouscous
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 2 verse abrikozen

Ingrediënten:

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • witte wijnazijn
  • 150 gram rode druiven
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram verse munt
  • 1 bosui
  • zout
  • olijfolie

Tools

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

[dynamic_startpakket_ofyr]

Informatie over leveren en monteren.

Gratis levering + zelf monteren

We leveren je bestelling gratis op werkdagen. Dat doen we altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je binnen enkele werkdagen een mail van ons met een voorstel voor een leverdag. Onze leverdagen zijn maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Je monteert alles zelf, met behulp van de handleiding. Bij vragen kun je ons altijd bellen. 

Gemonteerd geleverd

Ontvang je aankoop geheel gemonteerd. Het voordeel: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen genieten van je aankoop. We werken met montageplanning en de levertijd gaat in overleg per mail. Houd rekening met 4 tot 7 werkdagen levertijd. Voor het gemonteerd leveren van een kamado betaal je € 75,00. Voor een complete buitenkeuken is het tarief € 150,00. 

Voorwaarden 

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of extern aangekochte meubels geplaatst.
  • Uitsluitend horizontaal transport. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Wij waarderen het als je terugkomt!

Daarom kun je bij Kamado Express sparen voor korting.

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express.

Het is super makkelijk! Maak tijdens het bestellen een klantaccount aan en je ontvangt automatisch en gratis Kamado Koins. Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop. Het loont dus om een account aan te maken en terug te komen, want je ontvangt elke keer weer Kamado Koins! 

Wat is 1 Kamado Koin waard?

  • Per € 20,00 ontvang je 1 Kamado Koin.
  • 1 Kamado Koin is € 0,50 waard.

 

Voorbeelden

Bestelwaarde Koins Korting in €
€ 500 25 € 12,50
€ 1.000 50 € 25,00
€ 2.000 100 € 50,00
Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Black Weeks
15% TOT 30% KORTING OP ALLES
Actie loopt t/m 3 december
Black Weeks
15% TOT 30% BLACK WEEKS KORTING OP ALLES
de actie loopt t/m 3 december
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast