Jalapeño koriander kip
Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Marco (Marco BBQ).
Voorbereiding
Doe de jalapeño peper, koriander, Griekse yoghurt en het sap van de limoen in een keukenmachine en maal dit tot een gladde marinade.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd van de kippendijen mooie stukjes van ongeveer 5 x 5 centimeter.
Meng de kip met de marinade en laat dit minimaal 4 uurtjes staan.
Rijg eventueel de stukken kip aan stokjes.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Steek je kamado aan en zorg voor directe hitte van zo’n 200 à 250 ℃.
Grill de kippendijen tot een kerntemperatuur van minimaal 74 ℃.
Eet smakelijk.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 1 kilo kippendijen
- 1/2 – 1 potje gesneden jalapeño pepers
- 1 bos koriander
- 3 grote eetlepels Griekse yoghurt
- 1 limoen
- peper en zout
Tools