Oesters van de Kamado
Werkelijk een delicatesse en zo klaar!
Oesters openmaken
Voor het openmaken van oesters heb je een dubbelgevouwen theedoek en een oestermes nodig.
Vouw de theedoek om de oesters en steek het oestermes in het scharnier tussen de twee schelphelften. Wrik het mes voorzichtig naar binnen en maak met een korte draaibeweging de schelp open. Snijd de boven- en onderschelp langs de kier van elkaar.
Houd de oester recht om te voorkomen dat het vocht eruit loopt.
Verwijder de platte schelp en snijd de oesters in de bolle oesterschelpen los. Haal eventueel gruis eruit.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de oesters
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur, en doe de knoflook en de peper erbij. Zet apart.
Zorg nu dat de kamado goed heet is (200 °C, direct) en leg er dan alle oesters op. Sluit de kamado en wacht tot het vocht, wat in de schelp zit, gaat koken.
Als het vocht kookt giet je langzaam de gesmolten boter in elke schelp. Laat de oesters nog even een paar minuten staan totdat ook de boter begint te koken. Dan haal je de oesters van de kamado.
Serveer ze met een drupje Raijmakers hot sauce, een takje cress en leg er een schijfje (kwart) citroen op.
Lekker in 1 hap naar binnen slurpen samen met het smaakvolle vocht. Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- BBQ kwaliteit oesters (dozijn)
- 250 gram roomboter
- Snuf peper
- Teentje knoflook, heel fijn gesneden
- Schijfje citroen
- Bakje cress (citroen)
- Raijmakers hot sauce
Benodigd:
- Gietijzeren rooster
- Oestermes
- Theedoek