skip to Main Content
Rotisserie vergelijken

Welke kamado rotisserie past het beste bij jou?

Je kent het vast wel. Je loopt over de markt langs de marktkraam die vol hangt met draaiende kippetjes. Die heerlijke geur van de kipkruiden ruik je over de gehele markt. Bijna onmogelijk om niet met zo’n heerlijk kippetje naar huis te gaan. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om deze zelf te maken op je kamado. Dit kan gemakkelijk met een rotisserie. Met zo’n kamado rotisserie kun je naast kip nog véél meer soorten vlees grillen. In deze blog bespreken we de voordelen van een rotisserie en vergelijken we vijf rotisserie merken: LetzQ spit, Spit on Fire, Monolith Rotisserie, JOEtisserie en Bastard Rotisserie – Pizza

Voordelen van een kamado rotisserie:

 • Mals vlees
  Wanneer je een rotisserie op de kamado plaatst, komt het vlees niet direct in aanraking met het vuur. En doordat het vlees ronddraait komen de vetten en sappen op andere gedeeltes van het vlees. Hierdoor blijft het vlees heerlijk mals en sappig!
 • ‘Rotate and relax’
  Doordat een kamado rotisserie automatisch ronddraait, hoef je dit zelf niet meer te doen. Het enige wat je hoeft te doen is: de draaispit op de barbecue plaatsen en de rotisserie zijn werk laten doen. Jij kunt zelf lekker achterover gaan zitten met een drankje, en wachten tot je heerlijke vlees klaar is. Proost!
 • Gelijkmatige garing
  Met een rotisserie voor kamado wordt je vlees al draaiend gebraden. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart. Op die manier brandt het vlees niet aan en blijft het heerlijk mals. Hoe geweldig is dat!
 • Oneindig veel mogelijkheden
  Als je dacht dat het kippetje van de markt het enige vlees is dat met een spit gegrild kan worden, dan heb je het mis! Met een kamado rotisserie grill je ook gemakkelijk varken, kalkoen, lam, eend en ga zo maar door. Voor ieder wat wilds dus!
 • Makkelijk schoon te maken
  Je wil natuurlijk het liefst jarenlang kunnen genieten van je barbecue accessoires. Een rotisserie is ontzettend makkelijk schoon te maken. Daardoor gaat deze langer mee en kun je nog jaren het sappigste vlees bereiden.
Vergelijk Rotisserie
Vergelijk Rotisserie
Vergelijk Rotisserie
Vergelijk Rotisserie
Spit On Fire
Vergelijk Rotisserie
Vergelijk Rotisserie

Vergelijk de rotisserieën

Om een nog betere keuze te kunnen maken voor welke rotisserie jouw kamado mag aanvullen, lichten we vijf merken rotisserieën uit. We hopen dat je er hierna niet omheen blijft draaien en een goede keuze kunt maken. Wil je meer info? Klik dan op de producten die je wil bekijken, daar vind je nog meer informatie!

LetzQ spit Spit on Fire Monolith Rotisserie JOEtisserie Bastard Rotisserie – Pizza
Motor Stille elektromotor
4 Watt; kan 15 kg ronddraaien
Stille elektromotor
4 Watt; kan 18 kg ronddraaien
Stille elektromotor
4 Watt; kan 10 kg ronddraaien
Stille elektromotor (220-240 volt)
Kan 22,5 kg ronddraaien
Stille elektromotor
4 Watt
Materiaal Vervaardigd van staal, gepoedercoat Vervaardigd van RVS voorzien van
hittebestendige poedercoating tot 550gr.
RVS Aluminium, gepoedercoat  Vervaardigd van staal, gepoedercoat
Stroomvoorziening (kabel of batterij) Kabel Kabel Batterij of kabel (los verkrijgbaar. Kabel Kabel
Lengte kabel 1 meter 1,5 meter 1,5 meter 1,5 meter 2 meter
Past op Big Green Egg
Kamado Joe
The Bastard
Monolith
Big Green Egg
Kamado Joe
The Bastard
Monolith
Monolith Kamado Joe Classic
The Bastard Large
Big Green Egg Large
Monolith Classic
The Bastard Large
Merk accessoires LetzQ Spit As Houder
LetzQ Spit Basket
LetzQ Tandoor Ring
Spit on Fire Carrousel (Medium & Large)
Spit on Fire Spiesenset
Spit on Fire dubbele vork
Classic Spiesenset Rotisserie Kamado Joe JOEtisserie Basket set Bastard Pizzasteen Large
Universele accessoires Spit on Fire Carrousel (Medium & Large)
Spit on Fire Spiesenset
Spit on Fire dubbele vork
LetzQ Spit As Houder
LetzQ Spit Basket
LetzQ Spit As Houder
LetzQ Spit Basket
Spit on Fire Carrousel (Medium & Large)
Spit on Fire Spiesenset
Spit on Fire dubbele vork
LetzQ Spit As Houder
LetzQ Spit Basket
Spit on Fire Carrousel (Medium & Large)
Spit on Fire Spiesenset
Spit on Fire dubbele vork
LetzQ Spit As Houder
LetzQ Spit Basket
Spit on Fire Spiesenset
Spit on Fire dubbele vork
Beschikbare modellen 13 inch
15 inch
18 inch
24 inch
XL
Large
Medium
Compact
OFYR Ring 50/100
OFYR Ring 40/85
Classic
LeChef
Classic
Big Joe
Large

LetzQ spit

Het merk LetzQ is opgericht door Peter en Marjan. Toen Peter jaren geleden per toeval deelnemer was bij een officiële barbecuewedstrijd, werden hij en Marjan gegrepen door het barbecue- en wedstrijdvirus. Om hun skills nog meer te verbeteren, ontwikkelde zij zelf de LetzQ spit.

Deze LetzQ spit is er inmiddels in verschillende soorten en maten, namelijk: small, medium, large en extra large. Welke maat je kamado ook heeft, je kunt er een LetzQ spit aan toevoegen. Onder andere met deze spit gooien Peter en Marjan nog steeds hoge ogen bij verschillende barbecue wedstrijden in binnen- en buitenland!

Spit on Fire

Wilma Pater uit Barneveld vond dat ze als echte Barneveldse een goed kippetje moest kunnen grillen boven de BBQ. Wilma probeerde van alles maar ze kon maar niet de juiste spit vinden voor haar kamado. ‘Dan maak ik er toch zelf één’, dacht ze. En zo ontstond de Spit on Fire. Deze rotisserie is er in verschillende soorten en maten, van rond tot ovaal en van 14 tot 25 inch. De Spit on Fire is de ideale rotisserie voor op de kamado waar je onder andere een heerlijk Barnevelds kippetje mee kunt grillen!

Monolith Rotisserie

Wil je graag een rotisserie boven je barbecue gebruiken maar heb je geen stroompunt in de buurt? Dat is geen punt met de Monolith Rotisserie! Dit spit draait namelijk op batterijen automatisch rond. Vind je het toch niet fijn om je Monolith rotisserie met batterijen te blijven voeden? Dan is de Monolith Rotisserie Motor los verkrijgbaar! Op deze rotisserie kun je wel 7 grote kebabspiesen simultaan laten draaien. Dankzij de inkepingen kunnen de spiesen mooi naast elkaar hun werk doen.

JOEtisserie

De JOEtisserie was het allereerste spit voor de kamado ooit. Je kunt deze rotisserie dan ook wel de grondlegger onder de spitten noemen. Deze rotisserie is gemaakt van duurzaam gegoten aluminium en kan wel een gewicht tot 22,5 kg rond laten draaien. Een echte krachtpatser dus!

Bastard Rotisserie – Pizza

The Bastard Rotisserie – Pizza is een bijzondere rotisserie. Deze is namelijk gecombineerd met een pizzaoven. Zo grill je niet alleen het lekkerste vlees boven het vuur, maar kun je tegelijk overheerlijke pizza’s maken. Je kunt gemakkelijk de pizzadeur openen en je tovert hem zo om naar een pizzaoven.

Meer informatie nodig?

Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over een kamado rotisserie, bijvoorbeeld over de LetzQ spit, de Spit on fire of een ander rotisserie merk. Of kom langs in onze BBQ shop The Fire Station, daar kun je precies zien welke rotisserie jouw Kamado nog mooier kan maken!

Zoeken