Skip to content
🔥 Vakantiegeld Weken bij Kamado Express! 10 tot 15% korting op heel veel kamado’s, OFYR en Konro Grills. 🍗

Een goede houtskoolsoort gebruiken op je kamado is ontzettend belangrijk. Maar uitvinden welke houtskool geschikt is voor jouw BBQ-sessies, is nog niet zo gemakkelijk. Iedere houtskoolsoort heeft andere voordelen & ieder merk is totaal anders. Om je een handje te helpen leggen we in dit artikel alle verschillen uit, zodat jij gemakkelijk de verschillende soorten houtskool kan vergelijken!

 

De verschillende merken

Voordat we inzoomen op alle soorten houtskool die we verkopen, gaan we eerst de diverse merken houtskool vergelijken. Daarin zit namelijk al een wereld van verschil!

BestCharcoal, onze favoriet!

Alle houtskoolsoorten van BestCharcoal zijn van restaurant kwaliteit. Dat is de hoogste kwaliteitsklasse die er is! BestCharcoal staat bekend om zijn kwaliteit en diversiteit aan houtsoorten. Voor elke brandduur en BBQ sessie zit er wel een goede houtskool in het assortiment. Met name de knoertharde Quebracho Blanco heeft een ongekend lange brandduur! De 3 van de 4 soorten houtskool van BestCharcoal zijn blends van verschillende houtsoorten die komen uit FSC gecertificeerde bossen.

Bestcharcoal logo

Dammers, dé populairste kamado houtskool

Dammers restaurant kwaliteit houtskool is gemaakt van 100% acacia en is wellicht de meest gebruikte houtskoolsoort op de kamado. Dammers houtskool is te gebruiken voor allerlei BBQ sessies en heeft veel voordelen die je terugvindt in de tabel. Daarnaast heeft Dammers een aantrekkelijke prijs. De prijs/kwaliteit verhouding van deze houtskoolsoort is dus erg interessant!

dammers logo

Kamado Joe, exotisch hardhout…

Kamado Joe heeft maar 1 houtskoolsoort genaamd: Kamado Joe Big Block houtskool. Deze houtskool bestaat uit een mengeling van 4  soorten hardhout, te weten: guayacan, guayaibi, quebracho blanco en mistol. Al deze houtsoorten zijn hardhout en je moet jezelf afvragen of je dit wilt. Ze zijn in ieder geval ontzettend compact en dus echte low ‘n slow houtskool. Doordat dit hout wordt verbrand in traditionele buitenovens zijn de lumps erg groot. De term Big Block maakt Kamado Joe dus zeker waar!

kamado joe logo

Big Geen Egg, beuken dat brandt!

Big Green Egg is onder de kamado’s “by far” het A-merk, maar zijn ze dat ook qua houtskool? We moeten toegeven dat de standaarden van de houtskool van Big Green Egg hoog zijn en de kwaliteit goed is! Goed om te weten: houtskool van Big Green Egg wordt zonder chemische of andere onnatuurlijke toevoegingen geproduceerd, waardoor de houtskool eco-vriendelijk is.

Big green egg logo

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!

 • Origineel Japanse konro grills
 • 20+ modellen
 • Japanse smaakmakers

Bekijk de Konro Grill 

De houtskool soorten van Kamado Express

Wij verkopen 10 houtskool soorten. Om door de bomen het bos nog te kunnen zien, hebben wij alle soorten die wij verkopen uitgebreid met elkaar vergeleken. Zo kun jij direct de diverse soorten houtskool vergelijken en gemakkelijk een goede keuze maken!

Check hier direct onze 10 soorten houtskool en bekijk welke houtskool voor kamado BBQ’s geschikt is voor jou:

Dammers Kamado Joe Big Block Houtskool Big Green Egg Beuk & Beukenhaag Houtskool BestCharcoal Birch & Aspen BestCharcoal Quebracho Blanco BestCharcoal Acacia & Eucalyptus BestCharcoal Birch & Oak Monolith BestCharcoal Birch & Hornbeam BestCharcoal Marabu
Prijs € 25,95 € 27,90 € 26,95 € 24,95 € 31,95 € 24,95 € 24,95 € 19,90 € 24,95 € 24,95
Hoeveelheid zak 10 kg 9 kg 9 kg 10 kg 15 kg 10 kg 10 kg 8 kg 10 kg 10 kg
Prijs per kg. € 2,60 € 3,10 € 2,70 € 2,30 € 2,00 € 2,35 € 2,30 € 2,48 € 2,50 € 2,50
Grootte lumps ** *** ** ** *** ** ** ** ** *
Smaak Geen smaakafgifte Lichte geurafgifte, geen smaakafgifte Lichte smaakafgifte Lichte smaakafgifte Geen geur- of smaakafgifte Aangename geur zonder smaakafgifte Geen geur- of smaakafgifte Neutrale smaakafgifte Lichte smaakafgifte
BBQ sessies Alle Alle Hot ‘n fast Low ‘n slow Low ‘n slow Alle Alle Alle Low ‘n slow Low ‘n slow
Brandduur ** * * *** * ** *** ***
Herkomst Zuid-Afrika Argentinië Siberië Zuid-Amerika Zuid-Afrika Europa Cuba
Houtsoorten Acaciahout Guayacan, guayaibi, quabracho blanco en mistol Beuken en beukenhaag Berken en Aspenhout Quebracho Blanco (witte eik) Acaciahout en eucalyptus Berken en eikenhout Berk en haagbeuk Marabu
Duurzaamheid FSC gecertificeerd FSC gecertificeerd FSC gecertificeerd. Geteeld in verantwoord beheerde plantages. FSC gecertificeerd. Voldoet aan SEAM en Infona richtlijnen. FSC gecertificeerd 100% natuurlijk 100% natuurlijk
Dichtheid * ** * ** *** * * ** ** **

Tabel: Wanneer een veld van de tabel leeg is, hebben we hier niet de gegevens van.
Toelichting op het aantal sterren:
1 ster (*) = relatief: kleine lumps, korte brandduur, lage dichtheid
3 sterren (***) = relatief: grote lumps, lange brandduur, hoge dichtheid

Wil je nooit meer houtskool misgrijpen?

Als echte BBQ-fanaat kan een zak houtskool snel leeg zijn. Daarom is de eigenaar van Kamado Express (Kamiel) met zijn team een bedrijf gestart, genaamd: Houtskool Express. Op de website van Houtskool Express kun je houtskool abonnementen afsluiten. Mix en Match je favoriete houtskoolsoorten en ontvang met dit abonnement iedere maand 1, 2 of zelfs 3 zakken houtskool! Met een houtskool abonnement grijp je nooit meer mis!

Ontdek alles over Houtskool Express

logo houtskool express

Weet jij welke houtskool voor jouw kamado BBQ-sessies geschikt is?

Heb jij met onze tabel een keuze kunnen maken tussen alle verschillende houtskool soorten? Super! Wij kunnen vaak niet wachten om weer de BBQ aan te steken én wellicht kan jij dat nu ook haast niet. Bestel dus direct de houtskool online via onze webshop en wij bezorgen het zo snel mogelijk! Dan kun jij van start met het maken van heerlijke gerechten. Alvast veel BBQ plezier!

Bestel houtskool online

Houtskool kopen?

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

dynamic_startpakket
Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast