Skip to content
BBQ musthaves

Wat zijn absolute Kamado BBQ musthaves?

Een kamado in je bezit hebben is natuurlijk fantastisch! Je kunt hiermee lekker aan de slag om de meest heerlijke recepten te bereiden. Maar met alleen een kamado barbecue ben je er nog niet. Voor de ultieme kamado beleving heb je nog een aantal accessoires nodig. Wij zetten de absolute BBQ musthaves voor je op een rijtje.

Allround BBQ musthaves

Of je nu een Big Green Egg, een Monolith, een The Bastard of een Kamado Joe hebt, er zijn een aantal tools die je absoluut in huis moet hebben. Met deze barbecue musthaves haal jij het optimale uit jouw kamado.

Houtskool

Duh, zonder houtskool gebeurt er weinig. Maar let op! Je hebt houtskool en je hebt houtskool. Er zit namelijk een groot verschil tussen de houtskool die je bij de supermarkt of de benzinepomp koopt en de houtskool van de speciaalzaak. Wij raden dan ook aan om altijd restaurant kwaliteitshoutskool aan te schaffen. Laat je goed informeren welk type houtskool het beste bij jouw BBQ-sessies past. Op die manier haal je het optimale resultaat uit jouw kamado! Wil je het beste houtskool nooit meer misgrijpen? Sluit dan een houtskool-abonnement af bij Houtskool Express.

Bekijk hier al onze restaurant kwaliteit houtskool.

Houtskool BBQ musthaves

Hittebestendige handschoenen

Tijdens het barbecueën ben je vaak met gloeiend hete accessoires aan het werk. Je wilt uiteraard je vingers niet verbranden, dus heb je hittebestendige handschoenen nodig. Ze zijn er van diverse merken en van 2 verschillende materialen. De meest praktische zijn de aramide handschoenen. Deze zijn in 3 maten te verkrijgen en kunnen ook nog eens in de koude was gewassen worden, ideaal!

Bekijk hier ons assortiment BBQ handschoenen.

BBQ musthaves handschoenen

One Minute Lighter

Met een One Minute Lighter heb je (de naam verklapt het al een beetje) binnen 1 minuut je kamado aangestoken. Vervolgens is binnen no time je kamado op 180 graden en kun je aan de slag! De One Minute Lighter zorgt ervoor dat je je kamado veel eerder zal gaan gebruiken. Dit omdat het aansteken van je BBQ nu een fluitje van een cent is. De One Minute Lighter is van verschillende merken verkrijgbaar. Een echte barbecue musthave!

Bekijk hier ons assortiment BBQ lighters!

BBQ musthaves aansteker

BBQ borstel

Het schoonmaken van de BBQ wordt door de meesten als een vervelend klusje gezien, maar met een goede staalborstel is het helemaal niet vervelend! Wanneer je het rooster na iedere BBQ-sessie (als het rooster nog warm is) schoonmaakt, is dit klusje zo gepiept. Dit is erg belangrijk, anders kun je de roosters binnen de kortste keren vervangen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Een goede staalborstel is dus echt een BBQ musthave!

Bekijk ze allemaal hier!

BBQ musthaves borstel

Kernthermometer

Aangezien je met een kamado de deksel zoveel mogelijk dichthoudt en omdat je liever niet het vlees opensnijdt om de garing te controleren, heb je een kernthermometer nodig. Ook hierin is de keuze zeer divers. Je hebt thermometers met snoer, draadloos, instant, met of zonder App. Het is er allemaal! Kies er dan ook één die het beste bij jou (en jouw budget) past.

Bekijk hier alle BBQ thermometers

BBQ thermometer musthave

Aanmaakwokkels

Wanneer de One Minute Lighter buiten je budget valt zijn aanmaak wokkels een goed alternatief om de BBQ aan te steken. Het duurt dan wel iets langer maar uiteindelijk komt je kamado wel op de gewenste temperatuur. Zonder deze wokkels zal dat een stuk lastiger zijn. Een echte barbecue musthave dus.

Bekijk hier alle aanmaakwokkels

Houtskool BBQ musthaves

Beschermhoes

Heb je geen overkapping en kan je kamado niet naar binnen? Dan valt een beschermhoes absoluut onder de BBQ musthaves. Je kamado kan wel tegen water, maar de levensduur verleng je door hem zo droog mogelijk en stofvrij weg te zetten. Wil je dus zo lang mogelijk genieten van je BBQ? Dek deze dan af met een beschermhoes.

Bekijk hier alle hoezen

Kamado beschermhoes musthaves

Barbecue tang

Tijdens het barbecueën werk je natuurlijk boven het vuur met hoge temperaturen. Als je dan met een vork met vlees moet omdraaien is dat veel te warm. Daarnaast is het zo dat als je met een vork in het vlees prikt, er sappen uit het vlees verloren gaan en dat is natuurlijk ontzettend zonde! Daarom is een goede barbecue tang absoluut een must zodat je met gemak vlees, groente of vis om kan draaien en de sappen in het vlees niet verloren gaan.

Bekijk hier alle barbecue tangen

Barbecue tangen

Lekbak

Tijdens het barbecueën komt er nogal eens wat vet, vocht of restjes van het vlees af. Je wil niet dat dit op je plate setter/heat deflector of op je kolen komt. Dat kan een flinke rookontwikkeling geven en dat wil je niet. Dit probleem los je op door een lekbak te gebruiken. Deze vangt al het vet, vocht en andere restjes op. Als je de lekbak vult met een laagje water verhoog je de luchtvochtigheid. Dit zorgt ervoor dat je gerechten extra sappig worden!

Bekijk hier alle lekbakken

Lekbak

BBQ musthaves per merk

Naast de allround BBQ musthaves zijn er ook nog een aantal accessoires die exclusief bij een merk kamado horen. We zetten de belangrijkste accessoires per merk hieronder voor je op een rijtje.

Big Green Egg ConvEGGtor
Met de Big Green Egg ConvEGGtor transformeer je direct jouw kamado tot een levensechte buitenoven. Het warmteschild zorgt er namelijk voor dat de mogelijkheden op jouw BBQ flink worden vergroot. De ConvEGGtor zorgt, door een goede luchtstroom en warmtegeleiding, voor een indirecte garing. Dit maakt de ConvEGGtor tot een essentieel accessoire! De Big Green Egg ConvEGGtor is verkrijgbaar in de maten MiniMax, Small, Medium, Large, en XL.

Big Green Egg Halve ConvEGGtor Steen
Met de Big Green Egg Halve ConvEGGtor Steen kun je perfect in twee zones barbecueën. Met dit accessoire creëer je zowel een direct gedeelte als een indirect gedeelte in je Egg. Een absolute BBQ musthave dus! De Big Green Egg Halve ConvEGGtor Steen is verkrijgbaar in de maten Medium, Large, XL en 2XL.

Big Green Egg Halve RVS Rooster
Met een halve RVS rooster kun je de helft van je kamado benutten om te grillen, bakken of braden. Door dit halve rooster heb je aan de andere kant nog ruimte over om andere kooktechnieken te gebruiken. Wanneer je het Big Green Egg Halve RVS Rooster bovenop de Big Green ConvEGGtor steen plaatst, kun je het rooster gebruiken om je product te laten nagaren. Tijdens het nagaren zal het vlees de sappen herverdelen over het vlees. Een echte barbecue musthave voor het sappigste vlees dus! Het Big Green Egg Halve RVS Rooster is verkrijgbaar in de maten Large en XL.

Big Green Egg Halve Gietijzeren Rooster
Als je voor het echte grillwerk wil gaan op je Big Green Egg, dan is dit halve gietijzeren rooster een echte barbecue musthave. Hiermee grill je de lekkerste zalmmoot of steak en krijg je mooie grillstrepen. Daarnaast kun je aan de andere zijde van je BBQ nog andere kooktechnieken toepassen. Het Big Green Egg Halve Gietijzeren Rooster is verkrijgbaar in de maten Large en XL.

Big Green Egg Half Moon Plancha
Een echte BBQ musthave voor je Big Green EGG is de Big Green Egg Half Moon Plancha Large. Deze heeft 2 kanten: een geribbelde kant en een gladde kant. De geribbelde kant is ideaal om bijvoorbeeld groenten of visfilet op te grillen. De gladde kant kun je dan weer perfect gebruiken om een eitje of een pannenkoek te bakken. De Big Green Egg Half Moon Plancha is verkrijgbaar in de maten Large, XL en 2XL.

De Big Green Egg ConvEGGtor Basket
Met de Big Green Egg ConvEGGtor Basket kun je op meerdere niveaus tegelijkertijd barbecueën . Wanneer je deze accessoire ook combineert met een 2-Piece-Multi-Level Rack kun je eindeloos combineren met de mogelijkheden. De Big Green Egg ConvEGGtor Basket is verkrijgbaar in de maten Medium, Large, XL en 2XL.

Big Green Egg Rooster
Big Green Egg Rooster
Big Green Egg Plancha
Carbon Steel wok
Big Green Egg Small Accessoires
Big Green Egg MiniMax Accessoires
Big Green Egg XL Accessoires
Big Green Egg Large Accessoires
Pizza accessoires
Big Green Egg accessoires
Big Green Egg accessoires
Big Green Egg accessoires
Big Green Egg accessoires

Monolith Halve RVS Roosters
De Monolith Halve RVS Roosters zijn een perfecte aanvulling op de Monolith kamado’s. Met een half rooster heb je direct extra ruimte om te grillen. Je kunt er één gebruiken of twee tegelijkertijd. De roestvrijstalen roosters zijn verkrijgbaar in twee maten: de Monolith Classic Halve RVS Roosters zijn geschikt voor de Monolith Classic en de Monolith LeChef Halve RVS Roosters zijn geschikt voor de Monolith LeChef.

Monolith Gietijzeren Plancha
Een gebakken eitje of een pannenkoek bereiden op je Monolith? Dat kan gemakkelijk met deze Plancha. Maar dat is nog niet alles. Doordat deze plaat twee zijden heeft (een gladde en een geribbelde), is deze plaat ook uitermate geschikt om je vlees, vis of groenten op te grillen. Een echte BBQ musthave! De Gietijzeren Plancha is verkrijgbaar in twee maten: de Monolith Classic Gietijzeren Plancha is geschikt voor de Monolith Classic en de Monolith LeChef Gietijzeren Plancha is geschikt voor de Monolith LeChef.

Monolith Fire Plate
De Monolith Fire Plate is een 8mm dikke stalen bakplaat. Hiermee verander je jouw Monolith direct in één grote plancha. Hierdoor breidt je het bakgedeelte enorm uit, zo creëer je genoeg ruimte om grote hoeveelheden of meerdere gerechten tegelijk te bereiden. Door de uitsparing in het midden is het ook met de Fire Plate mogelijk om de temperatuur optimaal te regelen. De Fire Plate is verkrijgbaar voor de Monolith ICON en de Monolith Junior

Monolith RVS Wok
Als je een fan bent van Aziatische gerechten, dan is deze wok van Monolith een echte aanrader. Hierbij heb je wel een wokhouder of wok kroon nodig om een stabiele pasvorm te hebben. Naast Aziatische gerechten is deze wok ook uitermate geschikt om groente in te braden, sauzen in te maken of soep in te koken. Een erg veelzijdige musthave dus! De wok is geschikt voor de Monolith ICON en Junior

Monolith Halve RVS rooster
Monolith Halve RVS rooster
Monolith Fire Plate
Monolith BBQ wok
Monolith Rotisserie
Monolith Rotisserie
Monolith ICON/Junior Trolley

Halfrond Lasergesneden RVS Grillrooster
Voor een Kamado Joe is het Halfrond Lasergesneden RVS Grillrooster echt een BBQ musthave. Hierop is vis en groente bereiden een eitje. Doordat het grillrooster spiegelglad is, is de garing perfect gelijkmatig. De grillroosters zijn in twee maten verkrijgbaar: Halfrond lasergesneden RVS Grillrooster Classic is speciaal voor de Kamado Joe Classic en de Halfrond lasergesneden RVS Grillrooster Big Joe voor de Kamado Joe Big Joe.

Halfrond Gietijzeren Rooster
Het Halfrond Gietijzeren Rooster is de echte BBQ musthave voor je Kamado Joe. Met deze accessoire kun je de lekkerste stukken vlees, vis en groenten grillen en krijg je mooie grillstrepen over je producten. Door het halve rooster heb je nog een halve BBQ over voor andere kooktechnieken. Het Halfrond Gietijzeren Rooster is in twee maten verkrijgbaar: Het Halfrond Gietijzeren Rooster Classic voor de Kamado Joe Classic en Halfrond Gietijzeren Rooster Big Joe is geschikt voor de Kamado Joe Big Joe.

Half Gietijzeren bakplaat / Plancha
Deze halve maan bakplaat is speciaal voor de Kamado Joe. Deze plaat is tweezijdig te gebruiken, met een geribbelde en een vlakke kant. Op de vlakke kant zou je een volledig ontbijt met eieren, spek en flensjes kunnen bereiden. Terwijl je op de andere kant ’s avonds het lekkerste vlees kunt grillen. Deze Plancha is verkrijgbaar in twee maten: Voor de Kamado Joe Classic is er de Half Gietijzeren Bakplaat voor Classic en voor de Kamado Joe Big Joe is er het Halfrond Tweezijdig Gietijzeren Rooster Big Joe.

JOEtisserie
Een rotisserie is een geweldige toevoeging op je kamado. Hierop draait het vlees rustig rond waardoor alle sappen bewaard blijven. Het vlees kan niet verbranden en je krijgt een heerlijke BBQ grillsmaak. Je kunt het vlees aan de rotisserie hangen en vervolgens lekker achterover gaan zitten, de rotisserie doet vervolgens het werk. Het enige wat je nog moet doen is genieten van je heerlijk sappige stuk vlees. Er zijn twee varianten verkrijgbaar: de JOEtisserie Classic en de JOEtisserie Big Joe.

DoJoe
Een echte musthave voor de pizzaliefhebber, en wie is dat nou niet? Hiermee verander je je kamado in een heerlijke pizzaoven. Doordat de DoJoe aan de voorzijden een grote opening heeft kun je gemakkelijk je (zelfgemaakte) pizza’s, vanaf je pizzaplank, naar binnen schuiven. De hitte blijft binnenin de kamado en de luchtstroom is nu optimaal. Hiermee krijg je de lekkerste krokante pizza’s ooit! De DoJoe is verkrijgbaar voor de Kamado Joe Classic en de Kamado Joe Big Joe.

Kamado Joe musthave
Kamado Joe musthave
Kamado Joe Plancha
JOEtisserie
Kamado Joe Pizzaschep

Bastard Half Moon Cast Iron Grid
De Bastard Half Moon Cast Iron Grid is de barbecue musthave voor je Bastard. Met dit halve rooster grill je allerlei soorten vlees, vis of groenten, creëer je mooie grillstrepen en houd je ook nog de andere helft van je BBQ over om een andere kooktechniek toe te passen. The Bastard Half Moon Cast Iron Grid is verkrijgbaar in de maten Medium en Large.

Bastard Half Moon Griddle
Deze gietijzeren halve bakplaat kun je aan twee kanten gebruiken. Een geribbelde kant om vlees, vis of groenten te grillen. En een vlakke kant om bijvoorbeeld een omelet of een pannenkoek te bakken. De Bastard Half Moon Griddle is verkrijgbaar in de maten Medium en Large.

Bastard Rotisserie – Pizza
Een rotisserie en een pizzaoven in één?! Jazeker! Met de rotisserie ben je verzekerd van de perfecte grillsessies doordat het vlees constant roteert boven het vuur. Dit zorgt ervoor dat het vlees heerlijk sappig blijft. Daarnaast kun je onder de rotisserie een heerlijke pizza maken. Je opent de pizzadeur en… tadaa, je hebt een pizzaoven! De Bastard Rotisserie – Pizza is enkel beschikbaar voor The Bastard Large.

Bastard Gietijzeren BBQ wok
Met een wok op de kamado breid je de mogelijkheden enorm uit! Deze gietijzeren wok van The Bastard heeft de bekende wokvorm van binnen en een platte onderkant. Dit zorgt ervoor dat hij stabiel staat op je barbecue. Heerlijke gerechten uit de wok op de kamado zijn bijvoorbeeld: mosselen, venus schelpen, gamba’s, groenten etc. The Bastard Gietijzeren BBQ Wok is te gebruiken op The Bastard Large en The Bastard X-Large.

Rotisserie
Rotisserie
Cast Iron BBQ Wok

Meer informatie nodig?

Zou je graag wat meer willen weten over deze BBQ must-haves? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze BBQ shop in Kaatsheuvel. Daar liggen alle accessoires van alle merken op voorraad en helpen we je graag verder met het maken van de juiste keuze!

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast