Hamburger met Pittige Kaassaus
Stel je eens voor, een sappige burger, perfect gegrild, en dan werk je die naar binnen op een zacht geroosterd broodje met een heerlijke pittige kaas tussen de burger. Is jouw mond al aan het watertanden bij deze culinaire reis naar de wereld van de hamburger met pittige kaassaus?
Voorbereiding van de burger
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel.
Voeg de burger rub toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er bolletjes van. Zet deze in de koelkast.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de kaassaus
Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van 180 graden.
Smelt de boter in het gietijzeren sauspannetje tot deze lichtbruin kleurt.
Voeg de bloem toe en laat het garen zonder te laten verbranden.
Schenk voorzichtig het bier erbij en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft.
Voeg de cheddar kaas toe en blijf roeren tot er een dikke kaassaus ontstaat.
Snijd de jalapeño pepers in kleine stukjes naar smaak en voeg ze toe aan de kaassaus. Roer goed door.
Breng indien nodig op smaak met zout.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en giet de hete kaassaus erop. Strijk deze uit tot een dikte van ongeveer 2 millimeter en zet in de koelkast om op te stijven.
Topping klaarmaken
Verhit een gietijzeren skillet op de BBQ en snijd de ui in ringen.
Smelt wat boter en bak de uien glazig. Haal de uien uit de skillet en zet ze apart.
Haal 4 bladeren van de krop ijsbergsla.
Snijd de tomaat in plakken.
Burger bakken
Plaats de gietijzeren plancha op de kamado en laat deze goed heet worden.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en smeer de snijkanten in met boter.
Leg de hamburgerbroodjes met de snijkant met boter op de grilplaat en laat ze 2-3 minuten liggen om de boter te laten karamelliseren en de snijkant bruin te bakken.
Bak nu de hamburgers. Leg 2 bolletjes op de gietijzeren plaat en leg er een vel bakpapier bovenop. Druk de bolletjes voorzichtig plat tot ongeveer 0,5 centimeter dik en bak ze aan beide zijden.
Haal ondertussen de opgesteven kaas uit de koelkast en snijd deze in plakken ter grootte van je hamburgers.
Leg een plak kaas op een hamburger en leg er een tweede hamburger bovenop. Zet dit even apart.
Herhaal dit proces met de andere 2 bolletjes gehakt.
Burger serveren
Leg de onderkant van de hamburgerbroodjes op een bord en leg er een paar blaadjes ijsbergsla op.
Plaats de hamburgers met kaas erbovenop.
Voeg plakjes tomaat toe.
Vergeet de gebakken ui niet!
Lepel een flinke hoeveelheid Mississippi Comeback saus er bovenop en sluit af met de bovenkant van de hamburgerbroodjes.
Als je dit serveert met versgebakken friet, heb je een stevige maaltijd! Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
Burger:
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- Burger rub
- Peper en zout
Kaassaus:
- 25 gram bloem
- 25 gram boter
- 150 – 200 milliliter blond bier
- 100 gram cheddar kaas
- jalapeño pepers (uit een potje)
- Zout
Topping:
- 1 witte ui
- Kropje ijsbergsla
- Tomaat
- Mississippi Comeback saus
- 2 verse hamburgerbroodjes
- Roomboter
Tools:
- Gietijzeren plancha
- Gietijzeren sauspannetje
- Gietijzeren skillet
- 1 vel bakpapier
- Hamburger pers