Ayam Besengeh Indonesische gestoofde kokoskip
Ayam Besengeh is een heerlijk Indonesisch gerecht waarbij malse kip wordt gestoofd in een romige kokossaus. De karakteristieke smaak van dit gerecht komt voort uit de geurige kruiden, zoals citroengras en kurkuma. De perfecte balans tussen zoet en zuur zorgt voor een verrukkelijke smaakbeleving. Serveer dit gerecht met witte rijst en geniet van de exotische smaken uit Indonesië.
Voorbereiding van Ayam Besengeh
Verwarm de kamado en zorg voor een directe hitte van ongeveer 180 graden Celsius.
Maak ondertussen de boemboe door alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een keukenmachine tot een pasta te malen.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van Ayam Besengeh
Snijd de kippendijen in grove stukken en breng ze op smaak met peper en zout. Verhit 4 eetlepels olie in de wok of Dutch oven op de kamado. Fruit de kruidenpasta samen met het gekneusde citroengras gedurende 3-5 minuten op middelhoog vuur. De kruidenpasta mag pruttelen.
Voeg nu de kip, palmsuiker en kokosmelk toe.
Laat de temperatuur van de barbecue zakken tot onder de 100 graden en bouw indien gewenst om naar indirecte warmte.
Laat de Ayam Besengeh zachtjes sudderen voor 30-60 minuten zonder deksel, totdat de kokosmelk is ingedikt.
Serveer met witte rijst. Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten voor Ayam Besengeh:
- 500 gram kippendijen
- 1 gekneusde citroengras stengel
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 2 theelepels palmsuiker
- Peper en zout naar smaak
Ingrediënten voor de boemboe (kruidenpasta) van Ayam Besengeh:
- 3 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 rode Spaanse pepers
- 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
- 3 kemiri noten
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel galanga (laos)
- 1 theelepel tamarinde
- 4 eetlepels olie
Tools:
- Wok of Dutch oven
- Keukenmachine