Biefstuk met Café de Paris boter, gesmoorde prei in kerriesaus en gebakken aardappeltjes
Ben je weleens in Parijs geweest? Ja? Dan heb je vast weleens een heerlijke steak gegeten met Beurre de Paris! Deze roomboter met een heerlijk kruidenmengsel is een ware smaakbom. Dit recept is met een lekkere biefstuk, maar je zou ook ossenhaas, entrecote of een dikke ribeye kunnen gebruiken.
Voorbereiding
Doe alle ingrediënten voor de Café de Paris boter in de keukenmachine en draai hier een gladde boter van. Leg 2 stukken vershoudfolie op elkaar, leg hierop de Café de Paris boter op en rol dit op tot een rolletje. Leg de boter in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
Haal ondertussen de biefstukken uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Breng 2 liter water aan de kook en schil ondertussen de aardappelen. Snijd hiervan wedges en kook ze kort voor zo’n 5 minuten. Spoel af met koud water en dep ze droog. Meng de aardappelwedges met een beetje olijfolie en de paprikapoeder.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 180 graden en plaats de aardappeltjes in een skillet op je kamado. (Heb je wat minder tijd? Je kunt de aardappeltjes ook in de oven bereiden. Op de kamado is natuurlijk wel leuker en lekkerder!)
Na 45 minuten haal je de skillet van de kamado en zet je de aardappeltjes afgedekt even weg (hier vind je een skilletdeksel).
Bouw vervolgens de kamado om naar direct en breng de temperatuur naar ca. 250 graden. Als de kamado op temperatuur is, zet je een gietijzeren pannetje op het vuur en voeg je een beetje olie toe. Voeg de uien toe en smoor de prei in het pannetje voor een aantal minuten.
Voeg de kerriepoeder toe en laat dit even mee bakken. Voeg vervolgens de room toe en kook dit een beetje in. Zet het pannetje nu aan de kant en breng het op smaak met zwarte peper en nootmuskaat.
Zout de biefstukken met een royale hoeveelheid goed zout.
Zet de skillet op het vuur en smelt hierin roomboter om de biefstukken in te bakken.
Als de biefstukken klaar zijn haal je ze uit het pannetje en leg je ze op een velletje Butcher paper. Op de biefstukken leg je een plakje van een centimeter van de café de Paris boter en vervolgens dek je de biefstukken af met een ander stukje Butcher paper.
Laat de biefstukken 10 minuten rusten.
Warm ondertussen de prei en de aardappels weer langzaam op.
Serveer de biefstukken met de prei en de aardappel wedges.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten voor biefstuk met café de Paris boter:
- 4 biefstukken van 150 gram
- 125 gram goede kwaliteit roomboter op kamertemperatuur
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels mosterd
- 2 theelepels worcestersaus
- 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook
- 1 eetlepel fijngesneden verse dragon
- 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie
- 2 theelepels kappertjes
- 2 ansjovisfilet fijn gesneden
- 0,5 theelepel kerriepoeder
- Rasp van een halve citroen
Ingrediënten voor de gesmoorde prei in kerriesaus met gebakken aardappeltjes:
- 2 preien in 10 stukken
- 3 eetlepels roomboter
- 1 ui
- 1 theelepel kerrie
- 100 milliliter room
- Peper en nootmuskaat
- 1 kilo aardappelen
- Olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder