Crazy Apple Loaded Fries
Loaded fries, oftewel friet met een hele lading lekkers erbovenop! Dit recept is echt top, de knapperige friet overladen met pulled chicken, gesmolten kaas en dan het zoete van die heerlijke BBQ saus.
Dit recept kan als bijgerecht, maar als je gewoon lekker veel maakt eet je het als maaltijd.
Voorbereiding van Crazy Apple Loaded Fries:
Rub de kippendijen goed in met deze Angus & Oink Feather Duster BBQ rub.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van The Crazy Apple Loaded Fries:
Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 150 graden. Gebruik hiervoor je hitteschild / convEGGtor. Vergeet de druippan niet!
Leg de kippendijen op de kamado en laat ze garen tot de kern 74 graden is. Check dat met deze prikthermometer. Als die hoger uitkomt is dat niet zo heel erg, maar bij 74 graden zijn ze gewoon gaar. Dit duurt ongeveer 1 – 1,5 uur.
Als je wilt frituren verhit dan ondertussen je frituurpan op 180 graden. Wil je de friet liever op de kamado maken dan kan dat met de rotisserie i.c.m. deze basket. Let op: dit duurt wel wat langer.
Snijd de cherrytomaten doormidden en de rode ui en de jalapeños in ringen.
Frituur ondertussen de friet en als de kippendijen gaar zijn, trek je ze uit elkaar met 2 vorken of in stijl met deze bear claws.
Leg nu de friet in de skillet, daarbovenop de pulled chicken, cherry tomaten, rode uien, jalapeño peper en de geraspte kaas. Zet de skillet terug indirect terug in de kamado. Laat staan totdat de kaas is gesmolten.
Strooi er als laatste de gefrituurde uien over en maak het af met BBQ saus. Serveer direct!
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 1 kilo kippendijen
- Angus & Oink Feather Duster BBQ rub
- Olie
- 750 gram friet
- 150 gram gekleurde cherrytomaten
- 1 rode ui
- Jalapeñopeper
- Gefrituurde uien
- Geraspte kaas
- BBQ saus
Tools:
- Gietijzeren skillet
- Frituurpan
- ConvEGGtor / Plate setter