Grillworst
Grillworst is zo immens lekker en het is niet eens moeilijk om te maken! Ik heb geluk dat ik een sous vide stick heb, maar je kan dit ook heel goed maken in een pan warm water. Als je maar zorgt dat je rond de 75 – 80 graden blijft. Je kan natuurlijk enorm variëren met de ingrediënten. Ik heb de worsten nu met kaas gemaakt, maar zonder kaas kan natuurlijk ook prima.
Voorbereiding
Snijd de jong (belegen) kaas in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 5 mm.
Meng het gehakt, kaas, roomkaas, sriracha saus en 1 eetlepel BBQ Rub goed door elkaar heen. Breng op smaak met peper en zout.
Leg een stuk vershoudfolie op je aanrecht en leg hier 1/4 deel van het vlees op.
Rol nu op tot je een grote worst krijgt, bind het vast met slagerstouw en wikkel in de folie.
Doe dit nu ook met de rest van het vlees.
Laat het opstijven in de koelkast voor een uurtje.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Maak je sous vide bad warm, zorg voor een temperatuur van ongeveer 75 graden. Als je geen sous vide stick hebt, vul een grote pan met water en breng dit tegen de kook aan. Zorg ervoor dat het water constant op 75 – 80 graden is.
Leg de worsten in het bad en laat ze garen. De kerntemperatuur van de worsten moet 75 graden zijn.
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Steek je kamado aan en zorg voor directe hitte van 160 graden ongeveer.
Pak je worsten uit en smeer de worsten in met een dun laagje mosterd.
Strooi nu de BBQ rub over je worsten.
Leg de worsten voor 15 – 20 minuten op je rooster van de kamado zodat de rub goed kan karameliseren. Draai je worsten wel af en toe om.
Ik had de worsten op een spit gedaan, zodat ze rondom mooi grillen.
Laat ze even rusten en snijd ze in mooie plakken.
Tip: Je kan natuurlijk allerlei verschillende vullingen en diverse kruiden gebruiken. Varieer lekker!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 600 gram kipgehakt
- 100 – 150 gram jong (belegen) kaas
- 50 gram roomkaas
- Sriracha saus, hoeveelheid naar smaak
- 2 eetlepels mosterd
- Duketown Smokers All Purpose Rub
- Peper en zout
Tools: