BBQ Lunch – Sausage potato hash
Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun
Heerlijk lunchgerecht
Iets waar ik mijn BBQ niet vaak voor gebruik is om een lunch te bereiden. Dit is eigenlijk zo zonde want het is echt geweldig om te doen. In dit recept maak ik een Amerikaanse klassieker wat ze sausage potato hash noemen. In Amerika wordt dit gegeten als ontbijt of als lunch en is ideaal om te bereiden op vakantie. Het is een makkelijk recept wat binnen 30 minuten op tafel staat. Dit is wel afhankelijk van hoe dik je de aardappelen snijdt. De aardappelen bepalen namelijk de bereidingsduur gezien deze het langste op de BBQ moeten voor dit lunchrecept. Het voorkoken van de aardappelen is niet nodig wanneer je ze klein genoeg snijdt.
In dit lunchrecept gebruiken we BBQ worsten en deze zijn er natuurlijk in allerlei smaken. Zelf gebruikte ik voor deze BBQ lunch de Jalapeño cheddar worsten van home made omdat ze echt geweldig smaken. Ik hou wel van een beetje pit in mijn eten en daarom past het perfect bij dit gerecht. Je kunt er ook voor kiezen om worsten te gebruiken die je zelf lekker vindt en het gerecht iets meer pit geven door cayennepeper toe te voegen. Het leuke aan dit recept is dat je niet veel ingrediënten nodig hebt en dat ze in iedere supermarkt voorhanden zijn als je op vakantie bent.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer één centimeter. Spoel de blokjes af onder de kraan zodat al het zetmeel wordt weggespoeld.
Pel de knoflook en de ui, snipper de knoflook fijn en de ui grof.
Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s vervolgens in repen en dan in kleine blokjes.
Bereiding BBQ Lunch
Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één rooster en de plancha voor jouw kamado.
Sluit vervolgens de deksel. Laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
Plaats een skillet op het rooster en sluit de deksel voor 5 minuten zodat de skillet heet kan worden.
Schenk olijfolie in de skillet en voeg de aardappelblokjes toe. Kruid de aardappelen met kerriepoeder, oregano, zout en versgemalen peper. Roer alles goed door elkaar zodat alle aardappelen gekruid zijn en sluit de deksel.
Roer regelmatig door de aardappelen en voeg na ongeveer 10 minuten de uien, knoflook en de paprikablokjes toe. Blijf regelmatig roeren en verplaats na ongeveer 5 minuten de skillet naar de plancha zodat je de worstjes kunt grillen.
Leg de worstjes op het rooster en grill ze tot ze mooi verkleurd zijn.
Haal de worstjes van het rooster als ze klaar zijn, snijd ze in schijfjes en voeg ze bij de aardappelen in de skillet. Roer alles goed door elkaar en verplaats de skillet naar het rooster. Wrijf de plancha in met boter en bak de eieren op de plancha. Sluit de deksel tijdens het bakken van de eieren zodat de bovenzijde sneller gaar is. Let er ook op dat de plancha niet veel te heet is tijdens het bakken van de eieren.
Serveer het aardappelmengsel met de gebakken eieren en brood.