MOINK Balls
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Joris
Voorbereiding
Meng om te beginnen het gehakt met zeezout, knoflook, zwarte peper, oregano, Parmezaanse kaas, ei, rub en paneermeel.
Maak balletjes ter grootte van een golfbal. Omwikkel de balletjes met spek. Draai de bal een halve slag zodat de hele bal omwikkeld is met het spek.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding MOINK balls
Leg de balletjes op het rooster boven de plate setter (120 °C, indirecte grilltrechniek) en laat deze ongeveer 45 minuten tot 1 uur op de kamado liggen. Kijk na 35 minuten even hoe het proces gaat.
Als het spek krokant is, is het klaar.
Smeer de Fire ‘n Spice BBQ-saus over de balletjes en laat ze nog 15 minuten garen. De saus dient suiker te bevatten zodat dit kan karamelliseren.
Optie: Omdat de MOINK balls al lekker van zichzelf zijn, kun je de Fire ‘n Spice BBQ-saus ernaast serveren
Leg de MOINK balls op een bord en steek er prikkers in.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 1000 g rundergehakt (geen mager gehakt)
- 1 tl zeezout
- 2 el fijngehakte knoflook (zeer fijn hakken)
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 3 tl gedroogde oregano
- 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eieren, losgeklopt
- 100 g paneermeel
- Duketown Smokers All Purpose Rub
- plakken ontbijtspek
- The Fire Station Fire ‘n Spice BBQ Sauce
Tools
- Plate setter
- Prikkers