Entrecote met herfstpuree
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Guest Griller Johan Kwakernaat (Johan BBQ Adventure).
Voorbereiding
Schil de pastinaken en snijd er 1 in stukken. Halveer de andere pastinaak en snijd het onderste deel ook in stukken. Snijd nu met een scherp mes of schaaf met mandoline een paar mooie dunne plakjes van de bovenste helft van de overgebleven pastinaak. Leg de plakjes apart.
Schil de pompoen en snijd vervolgens de bovenste helft in stukken, ongeveer even groot als de stukken pastinaak. Breng de pompoen en pastinaak in een pannetje groentebouillon (zelfgemaakt of van een blokje) aan de kook. Kook ongeveer 8 minuten tot de groenten mooi zacht zijn. Giet af, bewaar wat kookvocht en pureer de pompoen en de pastinaak samen met een theelepel Baharat tot een gladde puree en maak op smaak met peper en zout.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Steek de kamado aan en ga voor een directe hitte van +/- 200 graden. Als het mogelijk is, maak dan een directe en indirecte zone. Laat tijdens het opwarmen van de barbecue gelijk een Skillet op het rooster mee verwarmen. Zodra de barbecue de gewenste temperatuur bereikt heeft, doe je wat olie in de Skillet en bak je de champignons (of shiitake) hierin aan. Zet hem op het indirecte gedeelte om het warm te houden. Leg de entrecote op het rooster en grill naar een kerntemperatuur tussen de 48 en 50 graden. Zodra je dit bereikt hebt, haal je de entrecote van het rooster en laat je deze even rusten.
De champignons mogen ook uit de Skillet. Doe vervolgens een laagje olie in de Skillet zodat je de pastinaakschijfjes kan ‘frituren’. Dit duurt ongeveer 1 tot anderhalve minuut. Zorg ervoor dat ze niet te bruin worden.
Breng alles op smaak met wat peper en zout.
Serveertip: Lekker met gebakken aardappelen
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- entrecote (mooi stuk van 400 a 500 gram)
- Flespompoen (+/- 400 gram)
- 2 Pastinaken (+/- 400 gram)
- Groentebouillion
- 1 tl. Baharat
- Shiitake of kastanje champignons
- Peper & zout
Tools:
- Skillet