Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Een heerlijk zomers gerecht!
Met zalm kan je alle kanten op. Ook op je Kamado. Je kan kiezen voor koud roken, warm roken of lekker gegrild boven een heet houtskoolvuur. Een van onze favoriete is zalm op een cederhouten plankje, maar dit zou ook op elzenhout kunnen. Deze techniek komt van de Amerikaanse indianen stammen waar zalm en red ceder vroeger in overvloed was.
Kies een houtplank die goed op je rooster past en waar zo veel mogelijk zalm op kan. Week de plank minimaal 4 uur in een emmer met water zodat deze veel water op kan nemen.
Leg de zalm met het vel op de houtplank. Smeer de zalm in met mosterd en besprenkel royaal met de bruine suiker.
Steek de kamado aan en breng deze naar zo’n 200 graden. Leg de houtplank met de zalm op het rooster boven het vuur. Na 25 minuten zal de suiker karamelliseren en is je je zalm klaar.
De cedersmaak is nu in de zalm getrokken en geeft een heerlijke smaak. Het is spectaculair om een brandend plankje direct op te dienen. Spoel de plank goed af en bekijk de schade. Misschien kan je het plankje vaker gebruiken.
Een rookplankje geeft subtiele rooksmaak af, wil je extra rooksmaak toevoegen gooi er dan een handje beukenhout snippers bij!
Wil je variëren met dit recept? Vervang dan de topping door een vis rub.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Tools: