Skip to content
blogartikel compacte kamado's header

Verschillen tussen compacte kamado’s

Wil jij graag een compacte kamado aanschaffen, maar kan je niet goed kiezen welke je wilt? Of twijfel je nog of een compacte kamado wel het juiste formaat BBQ voor jou is? Wij helpen je op weg met de juiste informatie! Er zijn namelijk diverse merken compacte kamado’s te koop, met allemaal andere voordelen en kosten. Om het je gemakkelijk te maken vergelijken we in dit blogartikel de Bastard Compact 2020, de Primo Oval Junior GO, The Big Green Egg MiniMax en de Kamado Joe Junior: 4 compacte kamado’s van verschillende merken. 

Voordelen van compacte kamado’s

 • Ideaal voor kleine groepen
  Compacte kamado’s zijn ideaal voor kleine groepen. Als je met je gezin of met enkele vrienden wilt BBQ’en zijn compacte kamado’s perfect!
 • Nemen weinig ruimte in
  Deze kleinere kamado’s nemen weinig ruimte in in de tuin. Ze zijn dus ook zeer geschikt om te gebruiken als je wat minder ruimte hebt of ideaal voor BBQ-sessies op bijvoorbeeld je balkon.
 • Gemakkelijk mee te nemen
  Als je graag een keramische BBQ wilt meenemen op vakantie, kun je het beste een compacte kamado overwegen. Vergis je niet, want ze zijn alsnog vrij zwaar om mee te nemen! Denk aan ongeveer 30 tot 55 kg. Gelukkig kun je de verschillende modellen dankzij de 2 handvatten vaak gemakkelijk met 2 personen tillen.
 • Diverse kooktechnieken mogelijk
  Ook bij deze kleinere modellen kun je aan de slag met diverse kooktechnieken. Ga aan de slag met bakken, grillen, stomen, roken en de slow ’n low techniek en verbaas de rest met al je kookkunsten!
 • Interessante prijs
  Natuurlijk is ook de prijs van compacte kamado’s zeer interessant! Voor een relatief kleine prijs heb je namelijk al een prachtige keramische BBQ.
 • Goedkope accessoires
  Niet alleen de kamado zelf is goedkoper wanneer je kiest voor een kleiner formaat, maar ook veel accessoires zijn goedkoper voor kleinere kamado’s. Ideaal!

Compacte kamado’s vergelijken

Vind jij het lastig om goed de verschillen te ontdekken tussen diverse compacte kamado’s? Dat snappen wij goed! Wij maken het je gemakkelijk om snel te scannen wat de verschillen zijn met onderstaande tabel. Wil je meer info? Lees dan onder de tabel verder en klik op de producten die je wilt bekijken. Daar vind je nog meer informatie!

Monolith ICON The Bastard Compact Big Green Egg MiniMax Kamado Joe Junior
Prijs € 799,90,- € 599,- € 1131,- € 579,-
Draagbaar Ja Ja Ja Ja
Gewicht 30 kg 42 kg 35 kg 31 kg
Grilloppervlakte 33 cm 33 cm 33 cm 34 cm
Materiaal Keramiek Keramiek Keramiek Keramiek
Inclusief RVS Rooster ø 33 cm
4-delige vuurschaal
Roosterlifter
Astrechter
Asschep
Plate setter
RVS houtskool mand
Metalen onderstel
2 houten handvatten
Onderstel Gietijzeren onderstel
Grillrooster
Keramische hitteverdeler
Grillclipper
Aspookje
Deksel thermometer Ja Ja Ja Ja
Garantie behuizing 10 jaar 20 jaar Beperkt levenslang Beperkt levenslang
Garantie overige delen 5 jaar 5 jaar 5 jaar 5 jaar

Monolith ICON

De Monolith ICON is écht een kleine alleskunner! Met de ICON kun je grillen, roken, bakken, koken en roken. Uniek aan deze kamado is de afneembare deksel, waardoor je de ICON zelfs kan gebruiken als tafelgrill. Met de unieke wok kroon en bakplaat kun je deze ICON geweldig uitbreiden. Dankzij het kleine formaat en het lichte gewicht neem je deze kleine rakker overal makkelijk mee naartoe.

Wil je graag de Monolith ICON direct met accessoires kopen? Bekijk dan onze diverse Monolith ICON pakketten & ontvang korting!

Bekijk de Monolith ICON

Monolith ICON

The Bastard Compact

Deze kamado is een 2021 model en is op diverse punten verbeterd ten opzichte van het 2019 model. Zo is het ontwerp aangepast, heeft het een nieuwe precisie topschijf, gaat de kamado makkelijker open en heeft het een extra dik rvs grillrooster gekregen. Handige verbeteringen waarvan je zeker plezier hebt als je dit 2020 model aanschaft!

Wil je graag toch een iets kleinere of grotere kamado van The Bastard? Kijk dan eens naar The Bastard Small of The Bastard Medium.

Bekijk The Bastard Compact

Big Green Egg MiniMax

De Big Green Egg MiniMax is het beste van de Mini en de Small. Hij heeft namelijk het compacte formaat en gebruiksgemak van de Big Green Egg Mini, maar het grilloppervlakte van de Big Green Egg Small.

De Big Green Egg MiniMax is ook te koop met portable nest, zodat je ook gemakkelijk op werkhoogte kan werken. Of kies juist voor de complete set met portable nest en zijtafels.

Bekijk de Big Green Egg MiniMax

BGE Mini max

Kamado Joe Junior

De Kamado Joe Junior is het kleinste model van de Kamado Joe modellen. Tevens is deze kleine rode kamado de lichtste en goedkoopste compacte kamado van de modellen die we hier vergelijken. De Kamado Joe Junior is dus gemakkelijk mee te nemen en laagdrempelig qua aanschaf.

Bij de aankoop van een Kamado Joe Junior ontvang je trouwens direct al veel handige accessoires, waardoor je meteen aan de slag kan met barbecueën!

Bekijk de Kamado Joe Junior

Kamado Joe Junior

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op voor meer informatie of kom bij ons langs in onze BBQ shop The Fire Station, daar kun je diverse kamado’s zien en helpen wij je ook graag verder met het maken van de juiste keuze!

Compacte kamado BBQ kopen

Bastard Urban Compact Kamado Express
Bastard Compact Urban
Bastard Compact Classic
Kamado Joe Junior
Big Green Egg MiniMax Carrier
Big Green Egg MiniMax
Monolith ICON
Monolith ICON
Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast