Angus ribeye met Cowboy butter & Loaded fries.
Malse Angus ribeye met romige cowboy butter en een bijgerecht van loaded fries met cheddar, spek en sriracha mayonaise. Een rijk en vol BBQ gerecht met een perfecte balans tussen zacht vlees, kruidige boter en hartige frietjes met een lichte kick.
Ribeye voorbereiden.
- Haal de ribeye minimaal 3 uur voor de bereiding uit de koelkast en dep droog met keukenpapier.
- Bestrooi royaal met The Fire Station White Rub. Een White Rub (SPG) haalt de smaak van de steak naar boven zonder te maskeren. Je wilt namelijk de smaak van het vlees intact houden en proeven.
- Koude cowboy butter: Meng de ingrediënten koud, leg het mengsel op een stuk vershoudfolie, rol het strak op tot een rolletje en leg in de koelkast zodat het stevig wordt. Leg vlak voor het serveren een plak op het vlees en laat deze smelten met een kookbrander of op de warme steak.
- Warme cowboy butter: Doe alle ingrediënten in een klein pannetje en laat ze langzaam smelten op de BBQ. Zo ontstaat een warme, kruidige botersaus die je over het vlees kunt schenken.
Aan jou de keuze!
De Ribeye, reverse sear, bereiden op de BBQ.
- Bereid de BBQ voor op 110 °C indirect.
- Leg de ribeye op het rooster en gaar tot een kern van 50 °C. Haal het vlees van de BBQ en laat het rusten tot de kern 52 °C bereikt — dit is medium rare. Natuurlijk kun je ook je eigen gewenste kerntemperatuur aanhouden, afhankelijk van hoe je steak het liefst eet.
- Verhoog daarna de temperatuur van de BBQ en schroei de ribeye heel kort aan beide kanten op een gietijzeren rooster voor een mooie korst.
- Bak de buikspekstukjes uit in een skillet tot ze goudbruin zijn.
- Voeg The Fire Station Fire ’n Spice saus en Umami sojasaus toe en laat kort karamelliseren.
- Meng 3 delen mayonaise met 1 deel sriracha en zet apart.
- Snijd de lente-uitjes en rode peper in dunne ringetjes en zet apart.
- Bak (of haal) frietjes.
- Bestrooi de frietjes met Rock’n’Rubs Loaded Fries Powder, voeg de blokjes buikspek toe en strooi de cheddar erover.
- Zet de frietjes eventueel kort op de BBQ met gesloten deksel zodat de kaas kan smelten.
- Garneer de loaded fries met rode peper, lenteui en sriracha mayonaise.
- Serveer samen met de ribeye en geniet van deze volle, romige en licht pittige smaakcombinatie.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 1 stuk ribeye van ongeveer 500–600 g
- The Fire Station White Rub
- Cowboy butter (zie onder)
- 90 g ongezouten roomboter, gesmolten
- 1 el mosterd
- Sap van een halve citroen
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el bieslook, fijngehakt
- 1 el peterselie, fijngehakt
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl chilivlokken
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 500 g friet
- 100 g (buik)spek, in kleine stukjes. Alternatieven: spekreepjes, ontbijtspek of blokjes gerookte bacon
- 100 g cheddar, geraspt
- 2 el The Fire Station Fire ’n Spice saus
- 1 el Umami sojasaus
- 1 el Rock’n’Rubs Loaded Fries Powder
- 1 rode peper, in ringetjes
- 2 lente-uitjes, in ringen
- Sriracha saus
- Mayonaise






