Skip to content
big green egg modus operandi header

Big Green Egg Modus Operandi

Het meest bijzondere kamado kookboek van het jaar!

4,6 kilo, 900 pagina’s en meer dan 300 recepten. De Big Green Egg Modus Operandi is het meest complete kamado kookboek van het jaar! Dit prachtige boek is één brok aan inspiratie voor iedere BBQ-fanaat waarin je als lezer wordt uitgedaagd om tot een nieuwe manier van koken te komen en je eigen ‘ik’ in gerechten te verwerken. Met een bom aan recepten, een ongekende variëteit van allerlei ingrediënten, een handleiding, alle denkbare kooktechnieken en technische tips en tricks ontbreekt er niks in dit boek!

 

Wat kan je verwachten?

“De bijbel van de kamado kookboeken”, zo wordt de Modus Operandi inmiddels al genoemd! Dat schept hoge verwachtingen, maar maken ze deze ook waar? Wat ons betreft wel! Als je het boek in je handen hebt, ervaar je pas écht de meerwaarde van dit boek tegenover anderen. Met een prijs van 195 euro ligt de drempel waarschijnlijk wat hoger om dit spontaan aan te schaffen, vandaar dat we hier uitgebreid vertellen wat je kan verwachten. De Big Green Egg Modus Operandi bestaat uit 3 onderdelen:

 • Kookboek
  Vlees, wild, gevogelte, vis, schaal- & schelpdieren, groenten, fruit, desserts, patisserie, brood en deegwaren, alles komt aan bod. In de Modus Operandi vind je uitgebreide informatie om de meest heerlijke gerechten te bereiden. Met meer dan 300 recepten, uitgebreide uitleg over alle denkbare kooktechnieken en handige technische tips en tricks kun je jaren vooruit!
 • Werkboek
  In het werkboek word je gestimuleerd om zelf een draai te geven aan recepten én om zelf recepten te ontwikkelen. In het werkboek kun je al je creaties noteren. Hier is ruimte voor aantekeningen, foto’s van gerechten, zelfgemaakte recepten en het vastleggen van de mooiste momenten met dierbaren. Tijdens het vullen van dit werkboek ontstaat een persoonlijk naslagwerk waarin jouw smaak is vastgelegd.
 • Opbergcassette
  Bewaar het boek in de prachtige opbergcassette, zodat het generaties lang mooi blijft.

Koop dit unieke boek direct!

Blader alvast door het inkijkexemplaar voor een impressie.

The making of Big Green Egg Modus Operandi

Om dit boek te maken, was een lang gekoesterde wens van Wessel Buddingh’ (CEO van Big Green Egg Europe). Al eerder verscheen het boek ‘The Big Green Egg Book’, waarin uitgebreid alle kooktechnieken op de Green Egg worden behandeld. En het jubileumnummer ‘Enjoy!’, waarin je wordt meegenomen langs de culinaire hoogtepunten van de afgelopen 5 jaar. Maar Wessel wilde graag het meest complete kookboek ooit ontwikkelen voor de Big Green Egg. Dat is wat ons betreft dubbel en dwars gelukt! 2 jaar lang is er heel hard gewerkt aan het creëren van alle recepten, het koken en fotograferen van de gerechten en het bundelen van alle informatie tot één prachtig boek. Met een bom aan recepten, een ongekende variëteit van allerlei ingrediënten, een handleiding, alle denkbare kooktechnieken en technische tips en tricks ontbreekt er niks aan dit boek!

 

Michel Lambermon Big Green Egg-3e
Michel Lambermon maakte de meest heerlijke gerechten voor dit unieke kookboek.

 

Betekenis van ‘Modus Operandi’

De naam van de Big Green Egg Modus Operandi is niet zomaar gekozen. De term ‘Modus Operandi’ is Latijn en staat voor: “De specifieke, herkenbare werkwijze van een individu of groep personen. Aan deze werkwijze kan het individu of een groep herkend worden. “
Om een specifieke en herkenbare werkwijze te ontwikkelen is precies het doel van dit boek! Laat je inspireren door dit prachtige kookboek en ontwikkel je eigen werkwijze, smaakcombinaties en recepten!

 

Een must have voor iedere Big Green Egg liefhebber

De Modus Operandi is wat ons betreft een must voor iedere Big Green Egg liefhebber en een échte aanrader voor iedere BBQ-fanaat met een kamado. Wil je jezelf laten inspireren door dit boek en je BBQ-technieken en creaties naar een next-level brengen? Bestel de Modus Operandi van Big Green Egg direct in onze webshop!

Bestel de Modus Operandi

 

Big Green Egg boek kopen?

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Voorwaarden levering en/of montage kamado

Levering

 • Een kamado vervoeren is delicaat werk! 
 • We leveren je kamado op een mini-pallet.
 • Transport geschiedt met eigen vervoer of met een bezorgdienst.
 • Na je bestelling nemen we per mail of per telefoon contact op.
 • We plannen de levering van een kamado / OFYR altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 

Montage

 • Zodra je je bestelling hebt geplaatst, plannen we de montage in. 
 • We nemen vervolgens persoonlijk contact met je op om de bezorging in te plannen. Let op: montage duurt altijd langer dan zelf monteren.  
 • Je hoeft niets te doen want we bezorgen het persoonlijk tot in je tuin en je hebt geen verpakkingsmateriaal in huis.
 • We plannen de levering van je gemonteerde kamado altijd persoonlijk met je in en we staan nooit onaangekondigd voor de deur. 
 • OFYR is uitgesloten van montage. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Doe een aankoop bij ons, registreer je en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Supermakkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koopt je altijd met korting! Het loont dus extra om een account aan te maken. Want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

 • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
 • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

 • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

 • ontvang je geen Kamado Koins.
 • kun je geen Kamado Koins inleveren.
 • ontvang je geen startpakket.
 • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast