Poulet à la Moutarde
In je mond smeltende kip, gestoofd in gekarameliseerde dijon mosterd en witte wijn. Poulet à la Moutarde is een rustiek Frans stoofgerecht die in ongeveer een uur klaar is.
Voorbereiding van de Poulet à la Moutarde
Bind het laurierblad met de tijm samen met het keukentouw tot een bouquet garni.
Zout en peper de kip aan alle kanten en bedek de kip met de mosterd. Gebruik lekker royaal mosterd. Teveel is niet erg, te weinig wel!
Laat de mosterd even intrekken.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de Poulet à la Moutarde
Steek je kamado aan en zorg voor directe hitte van 250 graden. Laat de Dutch Oven mee warm worden.
Smelt de boter in de Dutch Oven en bak de kip aan beide kanten bruin. De mosterd moet bijna verbranden. Het is niet erg als de mosterd aan de onderkant van de pan blijft kleven, want later schrapen we dat los.
Als de kip lekker bruin is en de mosterd gekarameliseerd is mag de kip uit de Dutch Oven. Leg hem aan de kant op een bord.
Bak nu de sjalotten en uien tot ze zacht en bruin zijn.
Voeg de witte wijn, kippenbouillon en het bouquet garni toe en breng het mengsel langzaam aan de kook.
Gebruik nu een spatel om de mosterd van de bodem van de pan te schrapen.
Blijf het mengsel nu koken totdat je geen alcohol meer ruikt.
Haal de Dutch oven van de BBQ en doe de kip terug in de pan, samen met de sappen die zijn vrijgekomen op het bord.
Voeg de crème fraîche toe en roer dit er goed door heen.
Bouw je kamado om tot indirect +/- 180 graden. Zodra die op temperatuur is zet je de Dutch Oven terug op de BBQ voor 40 – 50 minuten.
Serveer nu de Poulet À la Moutarde met de peterselie en wat stokbrood.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 700 gram kippendijen en/of kippenboutjes
- 150 gram dijon mosterd
- 5 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel roomboter
- 1,5 sjalotje, gesnipperd
- 1 ui, gesnipperd
- 250 mililiter witte wijn
- 250 mililiter kippenbouillon
- 300 gram crème fraîche
- Platte peterselie
Tools: