Tarte Tatin
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Kamiel.
Voorbereiding
Begin met het schillen van de appels. Snijd deze in vieren en verwijder het klokhuis.
Verhit vervolgens de kamado tot 220°C.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding karamelsaus:
Voeg suiker en water samen in een skillet en kook tot karamel.
Als de karamel lichtbruin is, voeg dan boter en slagroom toe.
Blijf zachtjes verhitten tot de suiker opgelost is en de saus de gewenste dikte heeft.
Rook de karamelsaus 6 á 7 minuten op de barbecue.
Roer halverwege een keertje door.
Bereiding Tarte Tatin:
Meng de appels met de 200 gram suiker.
Druk de appels met de bolle kant naar beneden in de karamel.
Dek af met het bladerdeeg.
Bak de tarte tatin indirect in de barbecue op 220°C circa 35 minuten, voeg een handje rooksnippers (chips) toe.
Serveer warm met een bolletje vanille-ijs!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 3 goudrenetten
- 200 gram suiker
- 4 plakken bladerdeeg
- evt. vanille-ijs
Gerookte karamelsaus
- 200 gram suiker
- 75 gram water
- 125 ml slagroom
- 20 gram roomboter
- houtsnippers
Tools