Pizzadeeg maken
Buon appetito!
Voorbereiding
Breng de kamado naar 250 graden indirect.
Meng het gist met de suiker en het bloem in een kom, maar houdt een beetje bloem achter om later de pizza bodems mee te rollen. Voeg water en olijfolie toe, meng dit goed en kneed het deeg.
Voeg naar gelang nodig het laatste bloem toe en kneed het deeg heel goed. Laat het dit minimaal een uur rijzen.
Maak na het rijzen bollen van het deeg en laat deze weer minimaal een kwartier rijzen.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Rol de bodem uit met extra bloem en leg op de pizzaschep.
Beleg met tomatensaus, kaas en je favoriete ingrediënten.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 1 kilo bloem (type 00)
- 500 gram lauw water
- een eetlepel olijfolie
- 16 gram suiker
- 25 gram zout
- 2 zakjes gedroogd gist
Benodigd:
- Hete kamado, circa 250 – 300 graden
- Plate setter
- Pizzaplank
- Pizzasteen
- Pizzaschep