Beefpumpkin stew uit de Dutch Oven
Dit lekkere kamado recept is geschreven door Guest Griller Eric Manders.
Voorbereiding
Richt je kamado in voor direct barbecueën. Plaats de Dutch Oven in de kamado en breng de temperatuur naar 180 graden.
Snijd alvast: de runderlappen in blokjes, de rode en witte ui in schijfjes, de selderij in stukjes, prei in halve ringen en bosui in blokjes. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Snipper de knoflook. En schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Verhit de olijfolie in de Dutch Oven en fruit de ui en knoflook 3 minuutjes aan. Voeg het vlees toe en laat de buitenzijde dichtschroeien.
Laat de temperatuur zakken naar 150 graden.
Voeg in de Dutch Oven de volgende ingrediënten toe: de laurierblaadjes, kruidnagels, pompoen, prei, selderij, bosuitje, anijs, rozemarijn en peper.
Bak deze ingrediënten 1 minuut mee en voeg nu 500 ml water, 2 bouillonblokjes, het bier, azijn en de koekkruiden toe.
Laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel op de Dutch Oven en voeg het laatste half uur de aardappelen toe. De stoof zal nu wat indikken. Roer af en toe door.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 500 gr magere runderlappen
- 500 gr pompoen (flespompoen of oranje hokkaido pompoen)
- 2 flinke aardappelen
- 1 flesje donker bier
- 1 rode ui
- 1 witte ui
- 1 prei
- 1 bosuitje
- 2 selderij stengels
- 3 teentjes knoflook
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 1 el azijn
- 2 takjes rozemarijn of 1 el gedroogde rozemarijn
- scheut azijn
- 2 steranijszaad
- 10 peperkorrels
- 2 runderbouillonblokjes
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- scheut olijfolie
Tools