Lamsschenkel uit de Bricknic
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Guest Griller Arjan Coenen (Coenen Outdoor).
Voorbereiding
Bereid de Bricknics eerst voor volgens gebruiksaanwijzing: zet er dus eerst wat water in. Verwarm ook direct de BBQ voor op 180 graden indirect.
Snijd de kop van de knoflookbollen af. Halveer de uien en snijd ze in halve ringen. Snijd de wortel in kleine blokjes (brunoise) en snijd de limoen door de helft: snijd hiervan 1 helft in 6 parten en pers de andere helft uit en bewaar het sap. Eventueel: snijd als je wilt het te veel aan vet op de schenkel weg. Laat ook zeker voldoende zitten, want dit geeft allemaal smaak.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Als alle voorbereidingen klaar zijn kunnen de Bricknics op de BBQ met een scheutje olie. Wij hebben er 2 gebruikt, voor iedere schenkel 1, dus alles netjes verdelen.
Laat de Bricknics goed heet worden. Dan kunnen daarna de schenkels met wat peper en zout kort rondom aangebakken worden.
Voeg na het kort bakken de gesneden groenten toe en bak deze ook even mee. Voeg vervolgens de wijn toe. De wijn mag aan de kook voor een paar minuten om de alcohol er wat uit te dampen.
Complementeer het met de knoflook, tijm, laurier en de fond.
Mocht de Bricknic niet helemaal vol zijn, vul dan aan met water en doe de deksel erop. Check regelmatig het vochtpeil en draai de schenkel regelmatig voorzichtig om.
Na 2.5 uur zal het vlees gaar moeten zijn, zo net niet “fall of the bone “. Haal dan het vlees voorzichtig uit de Bricknic en zet het afgedekt weg.
Haal vervolgens de laurierblaadjes en tijm eruit. De saus gaan we verder op smaak brengen door de knoflookbollen uit te knijpen en aan de kook brengen. Voeg de zes partjes limoen, het limoensap en wat druppels Smokey Chipotle sauce toe.
Proeven… Breng de lamsschenkel uit de Bricknic evt. ten slotte nog wat op smaak met peper en zout en/of Worcestersaus.
Smakelijk!
Serveertip: serveer de lamsschenkel uit de Bricknic met wat culinaire aardappeltjes en wat gebakken paprika met champignons.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 2 lamsschenkels
- 2 knoflookbollen
- 150 ml rode wijn
- 2 witte en 2 rode uien
- 350 ml rundsfond
- 2 blaadjes laurier
- een paar gekneusde peperbolletjes
- 1 wortel
- 1 limoen
- enkele druppels Smokey Chipotle Sauce
- peper en zout
- olijfolie
- maïzena om te binden
- worcestersaus
Tools:
- Bricknick