Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
In dit korte blogartikel zullen we daar antwoord op geven! Want de kans is groot dat je er voorheen nooit over nagedacht hebt maar houtskool en kamado BBQ-en zijn toch wel een dingetje!
De kamado BBQ is de fijnste BBQ om heel veel verschillende redenen. Kijken we puur naar de brandstof dan is het een groot voordeel van de kamado dat hij mooi stabiel en heel lang op dezelfde (lage) temperatuur kan blijven. Dat doe je door te spelen met de magrietschijf aan de bovenzijde en de schuif aan de onderzijde. En natuurlijk speelt de brandstof een grote rol, die brandstof is houtskool…altijd! Punt. Maar waarom?
De vorm van houtskool zorgt ervoor dat zuurstof goed door je ei kan stromen. Omdat, in tegenstelling tot ronde briketten, de vorm van houtskool grillig (leuke woordspeling) is, gaat de luchtstroom makkelijker door je kamado BBQ. Je hebt dus stukken houtskool van 6 tot 15cm nodig, deze grootte tref je aan als je kiest voor “restaurant” kwaliteit houtskool. Wij verkopen geen andere kwaliteit!
Goede houtskool geeft geen (rook)smaak af. Wil je rooksmaak toevoegen dan doe je dat met rookhoutproducten zoals rookpapier, rookplankjes, chunks, rookmot en chips. Briketten kunnen wel smaak afgeven, die smaak wil je niet dus weg ermee…
Briketten zijn geperst en ze branden geleidelijk aan op. Er vormt zich een laagje as om de briket maar de vorm blijft intact, de warmte wordt dus geïsoleerd binnen in de briket. Voor sommige vormen van BBQ is dat prima maar niet voor kamado-barbecueën. Stukken houtskool laten zich veel makkelijker reguleren, dus als je je kamado wil temperen dan reageert houtskool beter en sneller.
Briketten, vooral de goedkoopste, bevatten vaak steenkool (bah) en alle briketten bevatten vulmiddel om het briketten bij elkaar te houden en de vorm van een ei te behouden. Zeg nou zelf, wil je dat 4 uur bij bereidingen leggen?
Bekijk hier ons assortiment houtskool en de beste tool om je kamado aan te steken.