Hemelse brownie met pecannoten
Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun
Heerlijk nagerecht
Chocolade is naar mijn idee altijd hemels en daarom dacht ik laten we eens een hemelse brownie maken. Nagerechten van de BBQ zijn altijd leuk om te maken en zeker brownies. Het is een nagerecht wat regelmatig wordt gemaakt door velen en ik dacht: ‘laat ik dat ook eens gaan maken op de barbecue.’
De toevoeging van pecannoten maakt het nog lekkerder dan normale brownies gezien het een beetje knapperig is. Om het helemaal af te maken gieten we er nog een chocolade glaze over. Let wel op, dit gerecht is voor 8 personen maar het is extreem machtig en verwacht daarom dat je er zeker ook met 10 of 12 personen van kunt genieten. Serveer bij de hemelse brownie een bolletje vanille-ijs om het helemaal af te maken. Ik weet zeker dat iedereen er van gaat genieten want wie is er nu niet gek op chocolade!
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding
Neem ten eerste een springvorm en vet de zijkanten in met boter en leg bakpapier op de bodem.
Mix vervolgens de boter samen met de suiker luchtig.
Voeg eerst het vanille-extract toe en daarna één voor één de eieren. Vergeet niet om te mixen na ieder ei.
Roer met een lepel in een aparte kom de bloem, cacaopoeder en de zout. Voeg vervolgens het mengsel toe aan het botermengsel en roer het langzaam door elkaar tot je een mooie deeg krijgt.
Hak de pecannoten fijn en voeg ze samen met de chocolade toe aan het mengsel. Roer de noten en chocolade goed door het botermengsel. Schenk ten slotte het deeg in de springvorm en strijk de bovenzijde glad.
Bereiding hemelse brownie
Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën.
Sluit daarna de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 150 graden en sluit de schuiven voor 3/4.
Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
Leg de springvorm op de barbecue en sluit de deksel voor ongeveer 30 minuten.
Controleer na 30 minuten of de bovenzijde van het beslag droog is. Wanneer deze nog niet droog is laat je de springvorm nog even staan.
Haal vervolgens de springvorm uit de barbecue en laat de brownies afkoelen voor ongeveer 15 minuten. Verwijder daarna de springvorm en laat de brownies afkoelen op een taartrooster.
Zet een pan op het vuur en schenk de slagroom in de pan. Warm de slagroom op tot net voor het kookpunt en voeg de chocolade toe. Roer alles goed door elkaar tot de chocolade gesmolten is. Schenk de glaze over de brownies en zorg ervoor dat er ook een beetje over de rand loopt. Strooi ten slotte nog een beetje van de pecannoten stukjes over de glaze.
Laat de brownies helemaal afkoelen en snijd er taartpuntjes van. Serveer met slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 240 gram ongezouten boter
- 100 gram kristalsuiker
- 2 grote eieren
- 1 1/2 theelepel vanille extract
- 100 gram zelfrijzende bloem
- 55 gram cacaopoeder
- 1/2 theelepel zout
- 125 gram chocoladedruppels
- 75 gram gehakte pecannoten + extra voor garnering
- 60 ml slagroom
- 300 gram chocolade
Tools
- Springvorm
- ConvEGGtor / Plate setter
- Borstel