skip to Main Content

Axtschlag wood chunks

Als je grotere stukken wilt kies je voor Axtschlag wood chunks

Axtschlag wood chunks zijn grovere blokken rookhout dan chips. Je kunt er dus wat langer mee roken. We hebben ze in de smaak eik, beuk, els, hickory en kers. De Axtschlag wood chunks zijn ca. 6 – 7 cm lang en ca. 2 – 5 cm breed. 100% puur natuur en zonder schors. Wood chunks mag je zo in het vuur leggen en ze zullen een heerlijke, subtiele rooksmaak afgeven!

Roken met wood chunks

Wil je BBQ hout chunks gaan gebruiken tijdens het bereiden van je gerechten, zorg er dan allereerst voor dat je kwaliteits houtskool gebruikt. Hierdoor komt de smaak van de chunks extra goed naar voren. Bij dit soort houtskool worden namelijk geen chemische stoffen toegevoegd.

Houten chunks voor op de BBQ zijn er in vele soorten en maten, van verschillende merken met allen een eigen kwaliteit. Bij Kamado Express vind je ze van het merk Axtschlag, een premium merk in rookhout, waaronder houtchips, uit Duitsland. De rookchips zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, met allen een eigen smaak die past bij rund, varkensvlees, gevogelte of vis.

Ben je op zoek naar houten chunks speciaal voor visgerechten, kies dan voor elzenhout. Al is dit ook erg goed te gebruiken voor lam, rund en varken. De hickory houten chunks zijn ideaal voor vleesgerechten met varken, rund lam of kip. Ook voor schaaldieren is het de ideale soort rookhout.

Eik past weer perfect bij vlees en gevogelte en kersenhout past eigenlijk bij ieder ingrediënt. De heerlijke zoete smaak past bij vis en schaaldieren, tot rund en kaas! Hetzelfde geldt voor beukenhout.

Rookhout

Naast houten chunks voor je BBQ hebben we ook andere soorten BBQ rookhout van Axtschlag in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan houtplankjes, rookmot, houtpapier en houtsnippers. Allen zijn voor een andere barbecuetechniek op je kamado te gebruiken.

Ben je op zoek naar een cadeau voor een barbecue-fanaat, maar weet je niet zeker of hij of zij een kamado heeft? Dan zit je met wood chunks altijd goed! Dit is namelijk ook heel goed te gebruiken op elektrische- en gasbarbecues. Je legt ze dan op het rooster, waar je ze bij gebruik op een kamado bij het houtskool legt.

Zoeken
Close search
Winkelwagen